У четвер, 24 січня, Київський суд оголосив вердикт у справі президента-втікача Віктора Януковича.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на заяву суду.

У повідомленні сказано, що оболонський районний суд у Києві визнав винним Віктора Януковича в державній зраді.

суд
суд

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Якщо Янукович повернеться на Україну, йому світить 15 років в'язниці.

Нагадаємо, у Оболонському районному суді української столиці почали оголошувати вирок президенту-втікачу України Віктору Януковичу.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Про це стало відомо завдяки повідомленням представників ЗМІ, які присутні в залі засідання.

До старту засідання в залі зібралася досить велика кількість журналістів. За інформацією ЗМІ, в залі знаходиться 13 невідомих осіб, які представляються як "громадяни України".

Невідомі чоловіки зайшли в приміщення разом з правоохоронцями. На питання, що це за люди, один з копів заявив, що всі, хто пройшов всередину - зареєстровані.

Адвокати Януковича принесли до зали плакат з написом: "Вони здали Крим". Будівля суду знаходиться під охороною поліції. Біля неї стоїть пожежна машина. Вирок зачитує голова Оболонського суду Владислав Дев'ятко.

Варто нагадати, що інформування боку захисту екс-президента Віктора Януковича, оголошення вироку якому анонсовано Оболонським райсудом на четвер, 24 січня, було зроблено з порушенням порядку, передбаченого КПК України. Про це повідомив один з групи адвокатів колишнього глави держави Олександр Горошинський.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-президенту та втікачу Віктору Януковичу 24 січня почнуть оголошувати вирок в Оболонському районному суді Києва.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Його звинувачують у державній зраді, коли він виконував функції президента України.

Зокрема, йому інкримінують скоєння наступних злочинів: пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, державна зрада та пособництво у веденні агресивної війни. Усі ці злочини підпадають під жорсткі санкції Кримінального кодексу України.

Також Знай.ua писав про те, що Луценко розповів, що Янукович був справжнісіньким главою мафії.