В Оболонському районному суді української столиці почали оголошувати вирок президенту-втікачу України Віктору Януковичу.

Про це стало відомо завдяки повідомленням представників ЗМІ, які присутні в залі засідання.

До старту засідання в залі зібралася досить велика кількість журналістів. За інформацією ЗМІ, в залі знаходиться 13 невідомих осіб, які представляються як "громадяни України".

Невідомі чоловіки зайшли в приміщення разом з правоохоронцями. На питання, що це за люди, один з копів заявив, що всі, хто пройшов всередину - зареєстровані.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Адвокати Януковича принесли до зали плакат з написом: "Вони здали Крим". Будівля суду знаходиться під охороною поліції. Біля неї стоїть пожежна машина. Вирок зачитує голова Оболонського суду Владислав Дев'ятко.

Варто нагадати, що інформування боку захисту екс-президента Віктора Януковича, оголошення вироку якому анонсовано Оболонським райсудом на четвер, 24 січня, було зроблено з порушенням порядку, передбаченого КПК України. Про це повідомив один з групи адвокатів колишнього глави держави Олександр Горошинський.

"Маємо наступну ситуацію - сьогодні вранці мене набрав помічник головуючого по справі Владислава Дев'ятка і повідомив про те, що на завтра заплановано оголошення вердикту. Я задав зустрічне запитання: "А як же норми Кримінального процесуального кодексу, згідно з якими повідомлення про дату проведення засідання повинно проводитися не менше, ніж за три дні до засідання? Він лише відповів мені, що явка нашої сторони не обов'язкова", - сказав Горошинський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Януковичу інкримінують скоєння наступних злочинів: пособництво в умисних діяї, вчинені з метою зміни меж території і державного кордону України, державна зрада і пособництво у веденні агресивної війни. Всі ці злочини підпадають під жорсткі санкції Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Зеленський зізнався, за скільки Янукович хотів його купити.

Як повідомляв Знай.uа секретар Єрусалимської Патріархії Аристархус особисто передав Порошенку лист про Януковича.

Знай.uа писав, журналісти показали могилу сина екс-президента: особистий священик, охорона цілодобово.