Кожен 20 українець, який намагався потрапити в 2018 році до Ізраїлю отримав відмову. Так, у 2018 році в Ізраїлі нелегально залишилося 3647 українців, політичного притулку попросили 1765 громадян, а 1569 зустріли там свою другу половинку.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання NEWSru.co.il.

Начальник служби Управління реєстрації населення і міграції в аеропорту імені Бен Гуріона Амнона Шмуелі заявив, що не потрапив на Святу землю кожен двадцятий громадянин України. Так, з кожної тисячі прибулих українців 49 людей відразу депортували (4,9%).

Навіть незважаючи на те, що з 2016 року між Україною та Ізраїлем діє договір про безвізовий режим, багато туристів скаржаться на необґрунтовану відмову у в'їзді. Але влада Ізраїлю аргументуює це тим, що громадяни країн, колишніх республік СРСР, частіше намагаються залишитися в країні нелегально. При цьому, в Ізраїлі підкреслюють, що проблема незаконної міграції стала гострішою після 2014 року.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Варто нагадати, що у вівторок, 22 січня, державний концерн "Укроборонпром" підписав Меморандум про співпрацю з ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України. Уточнимо, що документ було підписано під час офіційного візиту в Ізраїль міністра оборони України Степана Полторака.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 22 січня 2019 року віряни Української Православної Церкви під час паломництва в Святий град Єрусалим відвідали Блаженнішого Феофіла ІІІ, Патріарха Єрусалимського і всієї Палестини. Делегацію очолив єпископ Арцизький Віктор, вікарій Одеської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Нагадаємо, стосунки України та Ізраїлю вийшли на новий рівень: готувалися цілих 50 років.

Як повідомляв Знай.uа Україна підписала найважливіший договір з Ізраїлем.

Знай.uа писав, Порошенко приїхав в Ізраїль, але патріарх скасував зустріч.