Близько 150 пацієнтів з кором знаходяться на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній інфекційній лікарні. Відомо, серед них половина - діти (десять ‒ у віці до року, які ще не встигли отримати щеплення). Також відомо, що в реанімації лежить 16-річна дівчина з Дрогобиччини.

Цю інформацію повідомляє informator.news.

У непривитої пацієнтки ‒ інфекційне запалення мозку.

Обласна дитяча інфекціоністка Віра Гнатюк розповіла про стан 16-річної дівчини:

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"У неї розвинулося таке страшне ускладнення як коровий енцефаліт, який проходить дуже складно. Вона зараз у церебральній комі. І стан її важкий".

Нагадаємо, батьки, які відмовилися вакцинувати дітей від кору, несуть кримінальну відповідальність в разі ускладнень або смерті від хвороби. Про це розповіла Світлана Клочко, експерт із захисту прав дітей, передає Gazeta.ua.

"Коли дорослі приймають рішення про вакцинацію, повинні розуміти, що є їхні права, а є права дитини. Існує чітка схема, коли батьки можуть відмовитися від щеплень, а коли ні. Якщо у дитини є протипоказання, то на підставі результатів медичного огляду можна написати відмову. Але якщо такої довідки немає, батьки зобов'язані вакцинувати дітей. У статті 150 Сімейного кодексу зазначено, що опікуни несуть відповідальність за дітей і мають піклуватися про їхній фізичний та духовний стани. Тому, якщо порушили правила і норми, визначені з метою запобігання епідемічних захворювань та боротьби з ними, що призвело до тяжких наслідків або смерті дитини, можуть бути покарані штрафом до 1700 грн, арештом до 6 місяців або обмеженням волі до 3 років. Про це зазначено у статті 325 Кримінального кодексу України", - пояснює Клочко.

Як повідомляв "Знай.uа", Супрун дала убивчий прогноз, якої смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець.

Також "Знай.uа" писав, що Уляна Супрун взялася за аптеки.