Українські медики дали важливі поради українцям, які допоможуть уберегти себе і своїх близьких у період захворюваності грип та ГРВІ, які зараз активно розповсюджуються. На даний момент виявлено штами грипу А (два підтипи) і Б.

Про це повідомив директор Київського міського лабораторного центру М3 Сергій Чумак.

"Клінічно ці штами мало чим відрізняються від попередніх. У хворих — симптоми ГРВІ, але немає високої температури. При цьому, як відомо, не так небезпечний сам грип, як його наслідки, індивідуальні для кожної людини. Тому при перших же симптомах грипу — слабкість, нежить, температура 37… 37,5 ° C — потрібно звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням", - розповів Чумак.

Лікар розповів, що 70% всіх хворих складають школярі і навіть в дитячих садах відсоток захворюваності нижче. У Миндзраві нагадали, що в зоні ризику і найбільш схильні захворюваності діти, люди похилого віку, люди з хронічними захворюваннями і зниженим імунітетом.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Україні від грипу вже померли 19 людей, серед яких вагітна жінка і троє дітей. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила завідувачка відділом грипу та ГРВІ Центру громадського здоров'я МОЗ України Оксана Артемчук.

"За даними минулого тижня в Україні зросла захворюваність на грип та ГРВІ в основному серед дорослого населення. Діти були на канікулах, вони повернулися до навчального процесу з понеділка, тому з наступного тижня ми серед дітей будемо бачити зростання захворювань на грип та ГРВІ", заявила представник Моз.

Вона пояснила, що в цілому в Україні епідемічні пороги не перевищені. При цьому щеплення від грипу отримали всього лише 0,4% населення України.

"Навпаки, ми знаходимося нижче порога, це добре. Проте в деяких регіонах, а саме у Житомирській, Сумській, Одеській областях, епідемічні пороги перевищені. Саме в цих областях епідемічний рівень захворюваності — найбільше це Житомирська область", — зазначила Артемчук.

Нагадаємо, епідемія в Україні не щадить дорослих і дітей: страшні болі і температура під 40. На Закарпатті епідемія грипу.

Як повідомляв Знай. ua, страшна епідемія вбила 19 українців: головний симптом - температура 37. Але лікарі знають, як можна врятувати життя.

Знай. ua писав, що всесвітньої епідемії грипу не бувати фармакологи створили унікальні ліки. Готуються до пандемії.