День мобілізації проти загрози ядерної війни

Цей день відзначають щороку 29 січня в честь річниці прийняття Делійскої декларації. Свято відзначається у всьому світі. Головною метою декларації було закликати до припинення гонки ядерних озброєнь, скоротити ядерні арсенали і з часом повністю ліквідувати їх у всіх країнах світу, а також усунути саму загрозу ядерної війни.

Гаханбар, присвячений Воху-Ману

Цей зороастрійське свято відзначають 29 і 30 січня, коли Сонце стоїть у 10-му градусі Водолія. Свято Гаханбар присвячене Воху-Ману. В цей день грає містерія Благої Думки,а кожну справу слід починати з закладки (спочатку думка – потім вже справа або слово). За те, що момент зародження думки благий, відповідає Воху-Ман. Сьогодні прийнято добре загадувати нову справу, особливо це відноситься до тих, які пов'язані зі знанням або навчанням. Містерія свята поєднує в собі набуття імені, ворожіння по снам, освячення ключів, дверей, воріт, капелюхів і книг.

День поклоніння чесним веригам апостола Петра

Апостола Петра заключили в темницю приблизно в 42 році за наказом Ірода Агріппи за те, що він проповідував про Христа Спасителя. У в'язниці Петра зв'язали двома ланцюгами, викуваними із заліза. Проте вночі, прямо перед судом з'явився Ангел і зняв з апостола ланцюги, а пізніше дивом вивів його з ув'язнення. Християни почули про це диво і стали зберігати ці ланцюги (вериги), як коштовність. Вони допомагали зцілитися людям з різними хворобами, які приходили до них з вірою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Апхелліо

Це свято присвячене події, коли ще в 9-му столітті вікінги висадили на Шетландські острови. Тоді відкрилась нова сторінка в історії островів і Шотландії. Тому свято проводять у місті Леруїке. Його відзначають в останній січневий вівторок і це найбільший фестиваль вогню у всій Європі. Споруджують 30-футовий корабель драккар, безліч людей переодягається в вікінгів, починається хода з величезною кількістю смолоскипів, сурмлять у військові сурми і несуть до моря цей корабель. А ввечері 900 смолоскипів кидають на модель драккара за стародавнім звичаєм поховання.

Петро – полукорм

В цей день було прийнято оцінювати, скільки корму для худоби залишилося до початку весняного випасу. Якщо сіна і соломи нараховували менше половини того, що було сховане на зиму, починали економити. Завдяки увазі, яку господарі в цей день приділяли домашнім тваринам, святий Петро почав вважатися покровителем домашньої худоби.

Іменини в цей день

Іван, Максим, Неоніла, Петро

Нагадуємо, ПриватБанк потрапив у жахливий скандал з вигаданими боргами. Таких шахраїв ще пошукати треба.

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптик зробив несподіваний прогноз на лютий. Сніговий апокаліпсис відміняється.

Нагадуємо Світлана Фус, популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 29 СІЧНЯ – ПЕТРО ПОЛУКОРМ