В Україні почали виявляти якісні підробки іноземних грошей великих номіналів. Нацбанк повідомив всі фінустанови про "липові" 500 євро зразка 2002 року.

Спеціалісти назвали це "небезпечною поліграфічною підробкою" та пояснив, як виявити фальшивку.

Фальшива банкнота має серійний номер P25001122816 і номер кліше F001E2, - пише UBR.

Всі зображення в підробці, крім серійного номера чорного кольору на звороті, виконані офсетним друком. Рельєфні елементи зображень імітовані тисненням паперу.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Серійний номер чорного кольору виконаний поліграфічним способом, подібним до оригіналу, — зображеннями. У цій банкноті обидва серійного номера (чорного та фіолетового кольорів).

Банкнота склеєна з двох аркушів паперу, не флуоресціюють в ультрафіолетових променях.

Водяні знаки: локальний, світлий елемент (цифрове позначення номіналу
"500") і штрих-кодовий імітовані друком всередині склеєних аркушів паперу.

Невидимі захисні волокна в папері дуже подібні до оригіналу.

Захисну стрічку імітували полімерною смугою всередині склеєних аркушів паперу, тексти "500 EU" та 500/500 імітовані і читаються.

Ефект зміни кольору з фіолетового на оливково-зелений присутній, однак кольори відрізняються від оригіналу відтінками, щоправда пересічний громадянин не зможе розпізнати таку підробку.

Також подіний до оригіналу і ультрафіолетовий захист, а також імітований до оригіналу інфрачервоний захист.

Нагадуємо, найбільшу європейську купюру ліквідують. Так, Європейський цетробанк припинив випуск банкноти номіналом 500 євро серії 2002 року. Випускатимуть такі банкноти лише Німеччина та Австрія. Поки що 500 євро залишаться платіжним засобом.

Як повідомляв раніше Знай.uа ПриватБанк влаштував грандіозну кількаденну вечірку за разунок українців.

Також Знай.uа писав, що ПриватБанк оголосив винагороду тим, хто допоможе у пошуках грабіжників.

Дивіться: Фальшиві гроші. Як відрізнити підробку від справжніх грошей