Мешканка Генічеська, що на Херсонщині, просить у батьків поради, як бути, якщо вона не бажає, щоб її дитина вчила російську мову в школі. Жінка опублікувала свій пост в групі "Бацьки SOS" у Facebook.

Все почалося на початку цього навчального року, пише жінка, по установці адміністрації батьків у примусовому порядку змусили написати заяву, що вони хочуть факультатив з російської мови.

Жінка відмовилась, а їй відповіли, що для її дитини цей урок стане останнім, натякаючи на його відрахування. У другому семестрі було змінено розклад – тепер урок не останній, тому дитина зобов'язана вчити російську мову.

У мережі обурилися таким «нововведенням» і порадили жінці звернутися в СБУ.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Непоганий привід повідомити СБУ. Я серйозно", - пише користувачка.

"Факультатив повинен бути останнім уроком. Якщо їм закортіло поставити його не останнім - нехай розкажуть, де дитині бути. Запитуйте письмово", - радить жінка.

"Херсонська обласна рада скасувала рішення про надання російській мові статусу регіональної. Ніякої причини змушувати батьків немає, тому не зовсім зрозуміло, як можна змусити", - обурюється.

Нагадаємо, Диплом є, роботи - мало: в службі зайнятості приголомшили цифрами, освічені українці опинилися за бортом

У вівторок, 29 січня, Державна служба зайнятості оприлюднила шокуючу для українців статистику.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяву глави ДСЗУ Валерія Ярошенка.

Згідно зі статистикою, близько 90% громадян України, які перебувають на обліку по безробіттю, мають вищу освіту.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Києві полум'я охопило школи, першокласники потрапили в пастку

приміщенні київській середній школі №139 стався пожар. За попередніми даними в одному з поверхівшколи загорілася електропроводка.

Про це вівторок, 29 січня повідомляє на своїй сторінціFacebook видання dtp.kiev.ua.

Також Знай.ua" писав про те, що Уряд затвердив перелік іспитів для школярів: чекає багато цікавого