Укрзалізниця збирається здійснювати моніторинг зон з підвищеним ризиком крадіжок з допомогою безпілотників.

Прес-служба перевізника оцінює вартість проекту в 9 млн грн, повідомляє Хвиля.

Зокрема, передбачається, що в рамках проекту UZ Air Guard, над яким разом з Укрзалізницею працюють вітчизняні айтішники, відеоспостереженням з повітря будуть оснащені 68 полігонів.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

"Це ті локації, на яких відбувається майже 95% крадіжок", відзначили в компанії. Очікується, що кожен полігон будуть патрулювати два дрона, ще один буде в резерві на випадок форс-мажорів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

При цьому оператори безпілотників будуть стежити за ситуацією в режимі реального часу.

В УЗ розраховують, що це дозволить майже вдвічі зменшити збитки від крадіжок.

"Важливо, що безпілотники також можуть забезпечити віддалену інспекцію малодіяльних та законсервованих залізничних гілок для попередження крадіжок елементів верхньої будови колії", — підкреслив співробітник Департаменту організаційного розвитку Укрзалізниці Костянтин Дода.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

За його словами, зараз щомісячні втрати компанії від крадіжок майна та елементів інфраструктури становлять 6 млн грн. За рік — це більше 70 млн. Для реалізації проекту необхідно 9 млн грн.

"Тобто окупність UZ Air Guard становить півроку", — підрахував Дода. Він також додав, що безпілотники можна застосовувати і для діагностики мостів на наявність дефектів та пошкоджень.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" на початку березня пустив більше поїздів і призначить додаткові рейси на час тривалих вихідних, пов'язаних з 8 березня.

Про це повідомили представники українського перевізника.

Згідно з останньою інформацією "Укрзалізниці", на зазначений період був призначений ще один додатковий поїзд № 281/282 Дніпро - Київ і збільшено кількість рейсів раніше призначених.

Нагадаємо, швидкісний поїзд, який курсував до Івано-Франківська наїхав на 17-річну дівчину. У постраждалої не було шансів вижити.

Як повідомляв раніше Знай.uа на столичному вокзалі стався скандал. Провідника звинуватили в сексизмі.

Знай.uа писав, що "Укрзалізниця" шокувала умовами в найдорожчому Інтерсіті.