Міжнародний день ювеліра

Це професійне свято, яке відзначають у всьому світі майстри, які щодня роблять наше життя красивішим. Ідея створити таке свято вперше з'явилася в 2002 році під час фестивалю «Золоте кільце Росії» в Костромі. Але рішення заснувати свято прийняли в 2008 році в Ташкенті. Тоді там проходив фестиваль молодих ювелірів. Цю дату обрали тому що в цьому місяці проходить реєстрація клейма для всіх ювелірів.

День народження російської горілки

В цей день в 1865 році Медлеєв захистив свою докторську дисертацію, яка називалася «Про з'єднання спирту з водою» над якою працював тоді 2 роки. Тоді він зробив просто неймовірний внесок у світову науку, але в його дисертації не було нічого, що стосувалося вживання спирту з водою всередину. А про шкоду цього і поготів. За деякими джерелами біле хлібне вино в Росію завезли в 16-му столітті з Скандинавії. Інші джерела стверджують, що це сталося в 15-му столітті і привели напій з Генуї. Але насправді є відомості про її вживання на території країни ще в 11-12 століттях.

День Захисників Навчання (Белдан Лхамо)

Белдан Лхамо – захисниця віри і вчення у тибетському буддизмі традиції Гелугпа. Її вважають єдиною богинею серед 10 головних гнівних божеств-захисників буддизму. Вона – повелителька демонів і може викорінювати отрути. Цей день відзначають перед буддистським новим роком в 25-й день за місячним календарем, тому що є повір'я, що в цей день богиня обходить своїх підзахисних і дарує їм своє благословення, спускаючись на землю.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Православні свята:

  • Святителів Афанасія і Кирила, архієпископів Олександрійських.
  • Преподобних схимонаха Кирила і схимонахині Марії, батьків преподобного Сергія Радонезького.

Афанасьєв день, Афанасій – ломонос

У народі вірили, що в афанасьєвські морози відьми літають на шабаш і там втрачають голову від зайвих веселощів. Повертаючись, вони намагаються нашкодити людям. Тому в цей день слід виганяти нечисту силу з осель.

Іменини в цей день

Олександр, Панас, Володимир, Дмитро, Євген, Омелян, Єфрем, Іларіон, Кирило, Ксенія, Максим, Марія, Михайло, Микола, Сергій

Нагадуємо, ПриватБанк потрапив у жахливий скандал з вигаданими боргами. Таких шахраїв ще пошукати треба.

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптик зробив несподіваний прогноз на лютий. Сніговий апокаліпсис відміняється.

Нагадуємо Світлана Фус, популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Афанасьєв день