Кабінет міністрів затвердив проект закону, який допоможе чітко визначати, хто з українців потребує державної допомоги.

Таким чином відтепер влада влаштує громадянам тотальні перевірки з метою верифікації і моніторингу державних виплат

Про це повідомили представники Міністерства фінансів України.

"Для держави важливо, щоб громадяни могли оформити субсидію без бюрократичних перешкод. Саме тому їм тепер достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи. &Nbsp; водночас вразливим місцем такої спрощеної процедури є ризики зловживань, і саме верифікація покликана виявити неправомірні, нецільові виплати", - заявмв заступник міністра фінансів сказав Юрій Джигир, коментуючи проект Закону "Про верифікації і мониторингне державних виплат".

тарифи

Метою таких заходів стало відстеження використання державної допомоги та попередження неефективного використання бюджету, коли, наприклад, люди обманними шляхами отримують пільги, у тойчас, як інші громадяни, які реально їх потребують залишаються ні з чим.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так, у 2017—2018 завдяки рекомендаціям Мінфіну вдалося запобігти неефективного використання щонайменше 14 мільярдів грн бюджетних коштів.

За словами заступника міністра, в бюджеті достатньо грошей на соціальні виплати в 2019 році, проте "платники податків не повинні оплачувати комунальні послуги за громадян, які купують автомобілі вартістю понад 1,3 млн гривень або акції на суму 26,2 млн грн".

доходи

Якщо підтримає новий документ, на громадян чекають перевірки ще до початку призначення субсидій. Це пропонують робити в територіальних підрозділах Мінсоцполітики.

Всього передбачено три етапи таких перевірок.

будинок

На другому етапі до Міністерствафінансів подаватимууть дані реєстрів Державної фіскальної служби (облік доходів громадян), Державної міграційної служби (облік міграції фізосіб), Мін'юсту (облік майна), банків (облік безготівкових операцій з оплати цінних покупок). Це дозволить в автоматичному режимі виявляти субсидиінтів, майновий стан яких потребує додаткової перевірки.

Нагадаємо, близько 30 тисяч українці втратили роботу. Така сумна статистика сталась всього за місяць.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада посилить покарання за зарплати в конвертах та ухилення від сплати податків.

Також Знай.ua писав про те, що уряд змінив норми споживання газу громадянам без лічильників.

Дивіться: Монетизація субсидій. Все про реформу