Дослідники зафіксували в Україні другу за масштабами епідемію ВІЛ/СНІДу в Європі.

Про це повідомляє "Хвиля".

За інформацією дослідників понад 230 тисяч українців живуть з ВІЛ в Україні. Більше того кожного року з'являється ще близько 5% нових випадків інфікування у віковій групі від 15 до 24 років.

Разом з тим варто відзначити, що у лютому жителі Землі відчують потужні магнітні бурі, через потужні викиди на Сонці, які сталися 26 січня.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Хоча останні кілька місяців на зірці спостерігалося затишшя, через вступ в період мінімуму активності. Такі фази характерні невеликою кількістю темних плям на поверхні Сонця. Це найдовший період спокою, починаючи з 2008-го року

Раніше науковці та астрономи прогнозували, що 2019 році не буде потужних магнітних бурь. Проте в січні на Сонці стався викид корональної матерії в районі комплексу плям AR2733, який простягається на 100 тисяч кілометрів.

"Перша магнітна буря класу G1 очікується вже на самому початку лютого - 1 і 2 числа. Правда, перші бурі не будуть сильними, тому і геомагнітні збурення помітять не всі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже в середині місяця - в період з 19 по 21 лютого - очікується сильна магнітна буря, яку можуть відчути всі, в тому числі і ті, хто не є сильно метеозалежним. Магнітні бурі можливі 22, 27 і 28 лютого, але їх відчують не всі. Крім магнітних бур 5, 7 10 і 15 лютого в лютому пройдуть незначні спалахи магнітних хвиль, які відчують метеозалежні люди.

Під час магнітних бур у особливо чутливих людей порушується робота серцево-судинної системи, загострюються хронічні захворювання, може підвищуватися артеріальний тиск і рівень адреналіну в крові, з'являються занепокоєння і страхи.

Медики в такі дні рекомендують не навантажувати себе надмірною роботою, більше відпочивати і уникати стресів, а також дотримуватися правильний раціон харчування і водний режим. У ці дні краще не їздити далеко і тримати під рукою необхідні ліки.

Нагадаємо, як вейпинг шкодить організму.

Як повідомляв "Знай.ua", деменцію навчилися передбачати по кишковим бактеріям.

Також "Знай.ua" писав, як зупинити діабет за допомогою вітамінів.

Зупинити ВІЛ/СНІД: Україні радять повчитися в німців | DW Ukrainian