Вітамін D зменшує ймовірність виникнення діабету 2-го типу

Нове дослідження, яке проведене в Бразилії, показує, що "сонячний вітамін" підвищує чутливість до інсуліну, тим самим знижуючи рівень глюкози і ризик розвитку діабету другого типу, пише Medical Xpress.

Вчені виявили очевидний взаємозв'язок між вітаміном D і глікемічним контролем, проаналізувавши показники здоров'я 680 бразильських жінок у віці від 35 до 74 років. З опитаних жінок 24 (3,5 %) повідомили про вживання добавок, що містять вітамін Д.

Як відбивається на організмі нестача вітаміну D

"Хоча причинно-наслідковий зв'язок не доведено, низький рівень вітаміну D може грати важливу роль при цукровому діабеті 2-го типу, — затверджує доктор Джоанн Пінкертон (Joann Pinkerton).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами дослідників, додавання продуктів, що містять вітамін D, покращить рівень цукру в крові.

Раніше велике дослідження Університету Окленда в Новій Зеландії спростували усталену думку, що "сонячний вітамін" необхідний для мінеральної щільності кісток

Медики проаналізували результати 81 дослідження і прийшли до висновку, що існує мало підстав для того, щоб рекомендувати вітамін D для підтримки та поліпшення здоров'я опорно-рухового апарату.

Хоча дослідники не заперечують, що вітамін D відіграє вагому роль у профілактиці рідкісних захворювань, в числі яких рахіт і остеомаляція. Однак це стосується лише тих людей, які живуть в умовах нестачі сонячного світла.

Продукти, що містять вітамін D

Деякі експерти оскаржили отримані висновки, заявивши, що в експерименті брала участь невелика вибірка людей, в чиєму організмі спостерігався дефіцит вітаміну D перш, ніж вони почали приймати добавки.

Вітамін D зустрічається в певних продуктах харчування: в жирної риби і збагачених молочних продуктах. Рекомендоване щоденне споживання зазвичай становить близько 400-800 МО, але багато експертів кажуть, що цього недостатньо.

Нагадаємо, магній безпосередньо впливає на рівень вітаміну D в організмі людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 7 ознак того, що у вас дефіцит вітаміну D.

Також "Знай.uа" писав, чи можуть лампи денного світла компенсувати нестачу вітаміну D взимку.