Вейпінг збільшує ризик виникнення інсульту, інфаркту та інших захворювань серця.

Останнє дослідження, яке проведене Американською кардіологічною асоціацією (АКА), показало, що інфаркти зустрічаються майже на 60 % частіше серед вейперів, які також схильні до ризику виникнення інсульту на 71 % вище, повідомляє Daily Mail.

Крім того, люди, які курять електронні сигарети, в два рази частіше курять традиційні сигарети.

Порівняння складу сигарет і електронної сигарети

У рамках дослідження АКА опитала 400 000 чоловік і виявила, що у майже 66 795 респондентів, які вейпили, ризик виникнення інсульту на 71 % вище.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ризик інфаркту або стенокардії у вейперів виявися на 59 % вище, а ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 40% вище.

І хоча 4,2 % опитаних вейперів постраждали від інсульту, дослідники не поспішають стверджувати, що вейпинг вбиває.

Найбільше медиків турбує, що вейпінг особливо популярний серед молоді. Таки чином покоління вейпу зіткнеться з великою кількістю серцевих захворювань, інсульту і інфаркту.

Експерти рекомендують працівникам охорони здоров'я продовжувати наполягати на забороні на використання електронних рідин з солодким ароматом, які так привабливі для молодих користувачів.

Усе, що потрібно знати про електронні сигаретах

Слід також відзначити, що в минулому році Американська кардіологічна асоціація виявила, що куріння і вейпінг пошкоджують внутрішню поверхню кровоносних судин, перешкоджаючи їх розширенню і сповільнюючи приплив крові, з-за чого серця починає працювати інтенсивніше і швидко зношується.

Проблема ще в тому, що багато хто звик вважати куріння більш небезпечною звичкою, тому пари з електронних рідин вважають захопленням, яке не шкодить здоров'ю легенів.

Нагадаємо, медики провели незвичайний експеримент, щоб встановити наскільки шкідливі куріння і вейпінг.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вейпери вдихають менше токсичних речовин, ніж курці.

Також "Знай.uа" писав, що куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.