На Макара було прийнято ходити один до одного в гості. У цей день потрібно було поставити самовар раніше. Раніше роздували вугілля валянком, який носив іменинник, але зараз досить просто заварити чай. Він буде лікувальним, допоможе животу, і при різних захворюваннях ШКТ. «Хвороби – не горе, коли на столі чай, настояний на суничному та на смородиновому листs, на колгановомe корінці та в прикуску з медовим пряником.» Ромашка особливо шанується, бо дає тепло і спокій шлунку; вероніка головні болі відводить; листя суниці сили дають; липовий цвіт вселяє в душі піклування про близьких. Звіробій при всяких недугах малою дещицею п'ють, ця трава від 99 хвороб. Материнка, примічено, розум яснить. Золототисячник тягу до життя зміцнює.

У цей день Православна Церква знайшла мощі святого Сави Сторожевського – покровителя тих, хто встановлює замки і тих, хто їх зламує.Тому варто особливу увагу приділити своєму житлу і його безпеці. Перебуваючи вдома не відчиняйте двері незнайомим людям. Щоб висловити довіру коханій людині - вручить йому ключ від своєї квартири. так він прив'яжеться до вашого дому, і не захоче його покидати.

У День Макарія Великого сняться ще й віщі сни. Зазвичай вони віщують благополуччя. А якщо сон приснився вдень, то він до вечора збудеться. Так що саме час відпочити годинку в обід. Коли будете переступати сьогодні поріг, треба сказати: «З дому йду паном, а повернуся в дім боярином.» Тоді у вас буде міцне тіло і розум. Діти, що народилися в цей день, легкі душею, веселі балакуни і фантазери. Їм слід носити алмаз.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, ПриватБанк потрапив у жахливий скандал з вигаданими боргами. Таких шахраїв ще пошукати треба.

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптик зробив несподіваний прогноз на лютий. Сніговий апокаліпсис відміняється.

Нагадуємо Світлана Фус, популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Народні прикмети на 1 лютого – Макарьев день