Російські рятувальники провели евакуацію українського моряка, який був на борту теплохода "Канопус" недалеко від Керченської протоки в Азовському морі.

Наголошується, що другий механік судна, громадянин України, відчув себе погано і йому потрібна медична допомога.

"На теплоході "Канопус" людині стало погано, з животом щось. Зараз йому (теплоходу) дали команду на 455 якірну стоянку йти, яка розташована біля порту Кавказ. Ми подали заявку, що там хтось вже буде знімати", – каже компанія-агент судна.

Під час інциденту корабель знаходився в районі 453 якірної стоянки в Азовському морі. Операція з евакуації нібито координується морським рятувальним центром на Тамані.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Масштабна пожежа на кораблі забрав життя моряків: медики борються за життя уцілілих

Недалеко від столиці Турції Стамбула спалахнув корабель. На місці працювали пожежні і рятувальники. Є інформація, що 11 людей отримали травми і опіки, двоє - загинули.

Про це повідомляє видання Sabah.

Пожежа сталася на судні, яке перебувало на суднобудівному заводі в Тузлі. Він знаходиться в Стамбульському регіоні. Танкер під прапором Гонкгонгу. Причини пожежі поки невідомі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Посол Європи в Москві "дипломатично" плюнув в пику Путіну: звільніть українських моряків

Посол Євросоюзу в Росії Маркус Едерер висловив свій протест проти незаконного ув'язнення українських моряків, судно яких було захоплено в Керченській протоці 25 листопада.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяви представників ЄС.

У повідомленні говориться, що Маркус Едерер здійснив офіційний демарш перед заступником міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко через утримуваних у російській в'язниці українських військовополонених.

Також Знай.ua" писав про те, що Українські моряки знову будуть штурмувати Керченську протоку: стало відомо, коли

Секретар РНБО Олександр Турчинов в кінці 2018 року заявив, що українські військові катери і далі будуть ходити через Керченську протоку. Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Юрій Гримчак прокоментував заяву Турчинова.

Про те, на коли запланований новий прохід українських військових суден через Керченську протоку, і як на це відреагувати Росія, заступник міністра розповів в ефірі "5 каналу".