Президент України Петро Порошенко заявив, що у Московського патріархату були шанси врятувати полонених, але вони ними не скористалися.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, чинний президент України розповів, що саме у представників Московського патріархату були реальні можливості допомогти українським військовим, які перебувають у російському полоні повернутись додому.

"Вони не розуміють (МП, - ред.), Що у них були шанси. Шанси звернутися до Путіна і забезпечити звільнення наших заручників, які знаходяться в підвалах в Донецьку. Звернутися в Криму для того, щоб звільнити українських патріотів. Тотальна бездіяльність щодо 24 українських моряків. Троє з яких були важко поранені, а троє з яких були травмовані в результаті штурму і агресії проти нас. Це різниця світогляду, це різниця церков, це різниця підходів", - заявив Порошенко.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Крім того глава держави порадив людям, які мають протилежну думку поспілкуватись із військовими капеланами, що перебувають на Донбасі.

"Послухайте їхні розмови", - додав президент.

Разом з тим варто відзначити, що журналіст Майкл Щур у випуску програми "#@)₴?$0" дотепно висміяв інтерв'ю про духівника московського патріархату владики Павла.

Настоятель лаври розповів, що своїм прокляттям убив кількох людей, що пручалися виселенню з музейних майстерень на території монастиря.

"Я повертаюся і кажу: "До вечора всі помрете. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа". Ну, правда, ще один чоловік помер. Вони швиденько все змилися", - розповів владика Павло.

У випуску "#@)₴?$0" Майкл Щур розповів про свої враження від одіозного інтерв'ю.

"Владика Павло - це людина, яка на чай залишає офіціантам життя", - пожартував він.

Крім того варто відзначити, що російська церква з подачі глави РПЦ Кирила продовжує сіяти ненависть та ворожнечу між греко-католиками та православними в Україні.

Відповідне відео опублікувала у Facebook очевидець "московського свавілля" Оксана Либідь та розповіла деталі інциденту.

У повідомленні йдеться, що в місті Бершадь, що на Вінниччині, священик Російської церкви вигнав з приміщення храму дівчину, яка хрестилась в УГКЦ та молилась українською мовою. Він не дозволив їй стати хресною матір’ю для новонародженої дитини.

Нагадаємо, Онуфрій поніс щось про Бога та "хитання".

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, скільки парафій втратили московські попи.

Також "Знай.ua" писав, що витівки московських попів на Водохреща дістали навіть росіян.

Мінкульт офіційно зобов'язав УПЦ МП змінити назву