З моменту проведення Об'єднавчого собору до новоствореної Православної церкви України перейшло вже 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що найбільше парафій долучились до Об'єднаної української церкви з Вінниччини. Проте не пасуть задніх громади із заходу та центру України.

Як і прогнозувалось, громади зі сходу, півдня та півночі є дещо менш активними.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Відзначається, що крайніми до першої сотні громад на Водохреще до ПЦУ приєднались парафії села Стуфчинці (Хмельницька область), села Головчинці (Хмельницька область) і міста Хмельницький (прихід на честь св. Іоанна Богослова).

Разом з тим варто відзначити, що педстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній заявив, що ПЦУ буде проводити реформи.

Єпіфаній заявив, що проведення реформ завжди є складним і болючим процесом.

"Ми готові до поступового впровадження реформ, але ми бачимо, навіть на прикладі держави, як складно втілювати реформи в життя. Протягом навіть цих п'яти років багато говорять про реформи, але коли реформа стосується безпосередньо того чи іншого, починаються певні нарікання. І ми повинні пройти цей шлях реформування, але поступово, мудро, тверезо, без яких-небудь нарікань чи суперечок", - розповів митрополит.

Також він вважає, що необхідно людям пояснювати, навіщо потрібні ті чи інші реформи.

"Звичайно, єдина церква буде приділяти багато уваги тому, щоб молодь прагнула до церкви, ходила в храми, відвідувала служби. Тому вже після того, як сформуємо відповідні органи, ми створимо відповідну синодальне управління у справах молоді", - підкреслив Епіфаній.

Крім того варто відзначити, що митрополит Єпіфаній сказав, де відбудеться його інтронізація.

Церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви, митрополита Київського і всієї України Єпіфанія запланована на 3 лютого і відбудеться в Софійському соборі в Києві. Після церемонії інтронізації відбудеться засідання Синоду.

"Після відбудеться перше засідання Синоду, де вже будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені на відповідні посади шляхом синодальних управлінь, які будуть діяти, надалі розвиваючи нашу єдину помісну українську православну церкву", - сказав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, черга до храму ПЦУ на Водохреща вразила масштабами.

Як повідомляв "Знай.ua", Рада ухвалила "церковний" закон, який назавжди змінить життя українців.

Також "Знай.ua" писав, що у Порошенка розповіли, скільки московських церков перейшли до ПЦУ.

Рада ухвалила закон, який регулює процес переходу парафій до ПЦУ