До Православної Церкви України з Української православної церкви Московського патріархату перейшли приблизно сім десятків парафій. Варто зазначити, що це відбулося за дуже невеликий період часу.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це розповіла представник президента в українському парламенту Ірина Луценко. Цю заяву вона озвучила на засіданні Погоджувальної ради парламенту.

"Вже близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату в нашу незалежну автокефальну Українську Православну Церкву. Тому завдання України - зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найприйнятнішу прозору модель такого переходу", - заявила Ірина Луценко.

Томос в Україні
Томос в Україні

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що в с. Ворсовка Малинського району Житомирської області голова сільради разом з активістами "Свободи" чинили віруючим УПЦ зробити богослужіння навіть на території храму, про що повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Почалося все на зборах села у п'ятницю, 11 січня, після якого розлючені прихильники ПЦУ за підтримки голови Малинської організації ВО "Свобода" Миколи Полиновського та сільського голови Петра Підручного опечатали храм. В УПЦ зазначають, що більшість людей на зборах жодної участі в житті церкви не приймають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко удостоїв державних нагород України трьох митрополитів. Указ "Про відзначення державними нагородами України" №7/2019 опублікованj на сайті президента.

Митрополитів нагороджено "за значний внесок в утвердження духовності, милосердя і міжконфесійної злагоди, вагомі особисті заслуги у розбудові незалежної Православної Церкви України, багатолітнє сумлінне служіння Українському народові".

Колишній митрополит Вінницький Симеон (в миру Володимир Шостацький) удостоєний ордена князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено митрополита Олександр Драбинко, а орденом "За заслуги" II ступеня - Степан Абрамчук (Андрій).

Нагадаємо, московські попи позбулися даху над головою: на Житомирщині віруючі винесли вердикт.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко почав тур з Томосом по Україні: хто побачить історичний документ першим.

Знай.uа писав, українцям розповіли, що московські попи винесли з Києво-Печерської лаври: навіть важко підрахувати.