Міністр-блогер пояснила, чим відрізняються підроблені ліки від справжніх. За її словами, українці часто самі наражають себе на небезпеку займаючись самолікуванням і купуючи медикаменти на інтернет-сайтах.

Чиновниця запропонувала, купуючи ліки перевіряти наявність державної реєстрації в Держреєстрі лікарських препаратів.

Вона розповіла про норми Всесвітньої організації охорони здоров'я та Державної служби України з лікарських препаратів і контролю за наркотиками. Серед них, людині потрібно ретельно вивчити упаковку - чи немає на ній пошкоджень або помилок в тексті, перевірити відповідність дат виготовлення та закінчення терміну придатності на зовнішній упаковці з датами, оглянути зовнішній вигляд препарату, зокрема його колір і запах, принести препарат свого лікаря, якщо на нього виникає непередбачена реакція.

Також, Супрун пропонує проінформувати відповідні органи про підробки. Перш за все Держлікслужбу та Державний експертний центр МОЗ.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В. о. голови МОЗ запропонувала заповнювати анкети, де вказувати всі дані про ліки: назва, номер серії, виробника. За її словами головне чітко описати всі фактори, які турбують пацієнта, в спеціальних полях. «Це допоможе фахівцям зробити детальний аналіз препарату і оперативно відреагувати», - написала Супрун.

При цьому міністр запропонувала захиститися від підробок пробуючи ліки. «Якщо ви приймаєте лікарський засіб відповідно до інструкції, але ніякого ефекту не відчуваєте самопочуття погіршилося, необхідно терміново повідомити про це лікаря!», - зазначила чиновниця.

Нагадаємо, Супрун не помітила епідемії кору в Україні: десятки тисяч хворих її не бентежать.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дітей без щеплення можуть не пустити в школу: подробиці рішення МОЗ.

Також "Знай.uа" писав, що Медреформа Супрун вигнала медиків з лікарень: доведеться лікуватися подорожником.