Уляна Супрун розповіла, які перекуси краще всього їсти.

Бутерброди з маслом і ковбасою, що є звичним для багатьох сніданком або перекусом, - це нездорова і навіть шкідлива їжа.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Про це розповіла в.о міністра охорони здоров'я у своєму Facebook.

Супрун каже, що в білому хлібі міститься багато солі, а це провокує ризик серцево-судинних захворювань. Також хліб має високий глікемічний індекс, тобто батон стрімко піднімає рівень цукру в крові.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Скоро через дію інсуліну рівень цукру впаде, а ви знову будете голодні", - додає Супрун.

"Ковбаса, як прикро для багатьох це було б почути — нездорова всім. У ній також багато солі. Наприклад, в 100 грамах салямі половина денної норми солі. Це процесованність м'ясних - глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен. Регулярне надмірне споживання процесованого м'яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової", - зазначає в.о міністра охорони здоров'я.

За її словами, необхідно повністю відмовитися або мінімізувати вживання процесованих м'ясних продуктів (ковбаси чи сосиски) — не частіше 3 разів у тиждень і не більше 50 грамів в день, якщо відмовитися важко.

Вона радить замінити такі продукти на звичайне м'ясо – вийде дешевше. Однак, ними також не слід зловживати - "готового червоного м'яса радять їсти не більше 70 грамів в день, або порцію розміром з долоню. Також не бажано вживати його кожен день. Більш здорова альтернатива — птиця".

Однак, Супрун розуміє, що "бутерброд, сандвіч — це дійсно зручно". Тому радить, як зробити здорові бутерброди:

Їжте висівковий хліб. У ньому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс. Можете вибрати житній хліб — у ньому багато магнію, заліза, кальцію і вітамінів групи В;

- ковбасу можна замінити печеним м'ясом, печінковим паштетом, форшмаком або хумусом. Це якісні й безпечні джерела білка, заліза і цинку;

- додавайте овочі, яблука, зелень, коренеплоди та гриби до паштетів. Так вони будуть містити більше клітковини і вітамінів, і менше жиру.

"Іншими "намазками" можуть бути сир і зелень, фета і солодкий перець, паштети з баклажанів, грибів, гарбуза і сало. Здорова альтернатива ковбасі — це скибочка сала, чорний хліб і гірчиця. Всі ці варіанти значно корисніші і дешевші ковбаси і підійдуть всій родині", - підсумовує Супрун.

Нагадаємо, Супрун пропонує українцям накуритися в мотлох: другий Амстердам

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Супрун назвала препарати, несумісні з алкоголем: уважно читайте інструкцію

Також Знай.ua" писав про те, що Супрун просвітила, як розпізнати фальшиві ліки: ви понюхайте, спробуйте