Стало відомо, що в Україні 80% асортименту магазинів іграшок становить контрафактна продукція, а всього на українських ринках контрафакт становить 100%. Про це повідомляє УНН.

Як стверджує голова Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Кулікова, це відбувається з тієї причини, що в Україні скасовано сертифікацію.

"Так як в Україні сертифікація скасована, ми є членами СОТ і кордони наші, по суті, відкриті, процедуру потрапляння всього, що тільки можливо, на український ринок спрощено, то всі іграшки на ринках, у магазинах-складах і 70-80% такої продукції в маленьких магазинчиках не підлягає реалізації на українському ринку", - зазначила Кулікова.

Крім того, за інформацією глави "Споживчої довіри", на контрафактній продукції немає маркування або етикетки з зазначенням країни виробника. При цьому сертифіковану продукцію можна відрізнити за етикеток із зазначенням вікових обмежень, а також терміну придатності.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Це дуже важливо, тому що якщо цього немає, то ніхто відповідальності за іграшку не несе", - підкреслила Кулікова.

Також вона порадила українцям купувати дитячі іграшки тільки у спеціалізованих магазинах.

Нагадаємо, що Асоціація виробників молока висловила занепокоєння щодо зростання кількості підробленої молочної продукції на українських прилавках. Факти продажу неякісного сиру вже зафіксовано у деяких областях.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні планують скасувати заборону на продаж продукції, термін придатності якої минув або наближається до цього. І такі магазини з "простроченням", за словами експертів, будуть користуватися великою популярністю.

Також портал Знай.uа писав, що в українських магазинах з кожним днем суми на цінниках повзуть вгору і більшість українців не можуть собі дозволити навіть найнеобхідніших продуктів харчування. Особливо важко пенсіонерам, які змушені жити за півтори тисячі гривень на місяць, і яких не вистачає ні на що.