Український президент Петро Порошенко заявив, що його мета - постійні виплати субсидій громадянам готівкою.

Таку заяву він зробив на нараді з питань монетизації субсидій, передає "ХВИЛЯ".

"Хочу сказати, що моя мета, і це не для березня — це назавжди, щоб субсидії були готівкові, щоб люди зекономлені гроші змогли направити на власні потреби, щоб була мотивація знизити енергоспоживання". Петро Порошенко

Порошенко вважає, що виплата субсидій готівкою буде мотивувати людей скоротити споживання газу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У тому числі монетизація субсидій спрямована на подолання бідності, коли зекономлені гроші залишаються в розпорядженні малозабезпечених і підвищують їх рівень соціального захисту". Петро Порошенко

Нагадаємо, з 2019 року українці отримуватимуть субсидії реальними грошима. Такий процес називається "монетизація субсидій".

Після монетизації субсидій людина матиме так звані "живі гроші". Вона також самостійно контролюватиме якість комунальних послуг від постачальника і розрахунки за них. Про це під час ефіру на телеканалі "112" заявив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Ми не можемо говорити про можливість зменшення вартості газу в 2-4 рази, як про це заявляють деякі популісти. Але ми можемо говорити про можливість зменшення вдвічі або втричі енергоспоживання. А це означає, що ми можемо зменшити рахунки. І для цього потрібно мати "живі гроші", - зазначив Зубко.

За словами чиновника, головна відмінність відтепер буде полягати в тому, що люди отримуватимуть від держави реальні гроші, а не додаткові кубометри газу або води. Таким чином також буде можливо контролювати істинний обсяг комунальних послуг.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", на ліхтарях і ярмарках команда Кличка "відмила" 30 мільйонів: ще більше – на ремонтах шкіл та земельних питань.

Також "Знай.uа", писав про те, що кожному українцю дадуть по півтори тисячі: що за гроші і як отримати.