У 2019 зарплати співробітників бюджетної сфери в Україні збільшилися.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що на данний момент всі оклади та ставки формуються за єдиною тарифною сіткою. Відповідно до неї фахівці діляться на 25 розрядів, які залежать від кваліфікації працівника. Так, згідно з сітці, ректор і проректор вузу мають 22-24-й тарифні розряди, а вчитель і викладач - 10-14-й.

Відповідно меншу зарплатню отримає менш кваліфікований персонал, який відноситься до 1-2-му тарифними розрядами. До некваліфікованої персоналу можна віднести гардеробників, кур'єрів, підсобних робітників, вантажників, охоронців, прибиральниць, швейцарів, ліфтерів, контролерів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що президент Росії вкотре пообіцяв підвищити зарплату вчителям, проте його словам уже не вірять навіть палкі прихильники.

Один дуже відомий кремлівський журналіст вирішив опублікувати діалог, який відбувся між Путіним та головою Міносвіти та науки Росії Ольгою Васильєвою.

Путін вкотре заявив про те, що зарплатня вчителів не повинна бути нижчою за середню, згідно з економікою у регіонах. На що Васильєва відповіла, що вчителі – дивовижні люди, які заслуговують на краще. Після чого президент Росії кілька разів наголосив на тому, що потрібно слідкувати за рівнем заробітної плати вчителів, а не розхвалювати їх.

Такі заяви викликали багато емоцій зі сторони звичайних громадян Росії. Своє обурення люди почали висловлювати в соціальних мережах, особливо під постом кремлівського журналіста Дмитра Смирнова, який написав про це в особистому мікроблозі в Твіттері. Він опублікував відео, яке назбирало багато коментарів. Люди не підбирають слів і називають президента Росії лицеміром, а також пишуть про те, що Путін дає подібні обіцянки вже протягом десяти років, а якихось змін вони не бачать.

Нагадаємо, що виконувачем обов’язків президента Росії Путін став у 1999 році, а президентом його було обрано у 2000 році. Майже за 20 років правління не всі обіцянки було виконано, отже і обурення людей цілком зрозуміле.

Нагадаємо, лютий потужно вдарить по гаманцях українців.

Як повідомляв "Знай.ua", віце-прем'єр Павло Розенко нарахував собі зарплату українця за 2 роки.

Також "Знай.ua" писав, що кандидати в президенти показали українцям свої багатства.

Нові зарплати, штрафи, вибори: що зміниться для українців у 2019?