З'явилася інформація, що зарплатня віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка за грудень 2018 року склала 174,3 тис. гривень. Варто зазначити, що дана сума в 10 разів більше окладу чиновника, повідомляє ukranews.

Про це стало відомо завдяки даним секретаріату Кабміну.

"Розенко за грудень було нараховано 174 312 гривень, з них посадовий оклад становив 17 000 гривень, надбавка за вислугу років - 8500 гривень, надбавка за інтенсивність праці - 14 450 гривень, індексація - 563 гривні, премія - 88 400 гривень, матеріальна допомога - 45 399 гривень", - йдеться в документі.

Павло Розенко
Павло Розенко

Також відомо, що сума податків становила 33 991 гривню. Таким чином, фактична сума грошей, отримана віце-прем'єром, склала 140 321 грн.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

зарплата в конверті
зарплата в конверті

Варто нагадати, що в Україні змінили розмір грошової допомоги від держави сім'ям, у яких народжуються діти. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй особистій сторінці у Facebook.

"Кожна сім'я, в якій народжується дитина, отримує від Уряду допомогу – 41280 грн. З яких 10 320 грн - одразу, решту - рівними сумами щомісячно протягом трьох років", - йдеться в повідомленні.

Для оформлення такої допомоги батьки повинні вибрати няню і укласти з нею офіційний договір. Потім потрібно подати документи в управління соцзахисту для оформлення компенсації. Компенсація виплачуватиметься додатково до щомісячних виплат на дитину, яку жінка отримує протягом трьох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з січня 2019 року в Україні максимальний розмір пенсії становив 14,9 тис. грн. У той же час народним депутатам, суддям пенсії не нараховуються за загальною формулою, а у відсотках від їх колишньої зарплати. У результаті середня пенсія судді на даний момент – 28,7 тис. грн. Близько 2 мільйонів українців отримують пенсії в розмірі 1,5 тисяч гривень, що дорівнює прожитковому мінімуму.

Нагадаємо, няні, фермери і робота для студентів: опубліковано рейтинг найкращих зарплат і вакансій.

Як повідомляв Знай.uа киянам показали, скільки роботодавці недоплачують: суми вражають.

Знай.uа писав, Польща пішла на величезні поступки заради українських заробітчан: забудьте про візи.