Держпідприємство "Антонов" в 2019 році планує відновити серію випуску легендарних українських літаків Ан-148, Ан-158 і Ан-178.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"ДП "Антонов" у 2019 році планує продовжити реалізацію програми імпортозаміщення (заміни російських комплектуючих на українські аналоги і комплектуючі з Канади, Китаю і США) і відновити серію випуску літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178", - сказано в повідомленні.

У Мінекономрозвитку підкреслюють, що підприємства сфери літакобудування були звільнені від сплати ввізного мита та ПДВ на технічні прилади та обладнання для виробництва авіатехніки.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відповідно до фінансового плану підприємства, в 2019 році "Антонов" планує отримати понад 6 мільярдів гривень прибутку від виробництва.

Підприємство також планує в 2019 році підвищити зарплати співробітникам. Середня зарплата зросте до 15,7 тис. грн. Зростання зарплати становитиме 57,3% в порівнянні з 2018 роком.

Варто нагадати, що "Антонов" - державне підприємство, що об'єднує дослідно-конструкторське бюро, завод з виробництва авіаційної техніки і льотно-випробувальний комплекс.

В активі діяльності ДП "Антонов" 22 типи нових літаків понад 110 спеціалізованих модифікацій різного військового і цивільного призначення.

"Антонов" виготовив близько 22 тисяч літаків, з них понад 1,5 тисячі продано в 50 країн світу.

Нагадаємо, українське оборонно-промислове підприємство Державна акціонерна холдингова компанія “Артем” розробляє нову версію ракети Р-27 класу “повітря-повітря”, яка буде мати набагато більше можливостей застосування.

У порівнянні з попередньою версією, нова буде мати більшу дальність захоплення цілей і стійкість до перешкод..

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні вкрадено 7 тепловізорів і 8 приладів нічного бачення з США.

Військова техніка залишає загальною вартістю понад 4,5 млн. гривень (приблизно $165 тисяч).

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Також Знай.ua писав про те, що 6 лютого українські бійці знищили російську військову вантажівку "Урал" і двох бойовиків.