Київську квартиру екс-президента Віктора Януковича на 240 квадратних метрів освятив священик Петро.

Про це зазначають ЗМІ.

Наразі вже відомо, що кілька днів тому до священника звернувся управитель квартири та запропонував освятити квартиру. Він також додав, що до останнього не знав, що вона належить біглому президенту.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що колишнього президента-втікача, засудженого в Україні за зраду, Віктора Януковича, охороняє держава-агресор Росія, де він вже майже 5 років переховується від українського правосуддя.

Як з'ясувалось, Янукович користується в РФ державною охороною за наказом російського президента Володимира Путіна.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, його слова цитують російські ЗМІ.

Так, на питання журналістів, чи знаходиться під державною охороною, Пєсков сказав: "Згідно з указом президента РФ він охороняється".

"Державна охорона надається за рішенням глави держави", - додав Пєсков.

На питання, чи є указ Путіна про надання Януковичу охорони, Пєсков сказав: "Так, так, він був, коли він (Янукович) в'їхав (в РФ) як глава (українського) держави".

Однак Пєсков не відповів на питання, яка саме структура охороняє Януковича, але підкреслив, що це державна охорона.

"Цього я вам точно сказати не можу. Цього я не знаю, але він охороняється, у нього є державна охорона", - зазначив Пєсков.

Щодо юридичного статусу Януковича Пєсков сказав, що він "в'їхав в РФ як діючий президент і глава держави Україна, після того, як в цій країні відбулося силове захоплення влади".

На запитання про юридичні підстави тривалого перебування Януковича в Росії, тоді як громадяни України можуть перебувати на території РФ до 90 діб без оформлення необхідних дозволів, Пєсков, фактично, так і не відповів.

За словами Пєскова, Янукович в'їхав у Росію в якості президента, проте зараз він не є президентом України, і у нього "немає ніякого особливого або спеціального статусу" на території РФ.

Нагадаємо, суд відібрав вертолітний майданчик Януковича у держави.

Як повідомляв "Знай.ua", елітну квартиру коханки Януковича передали новому власнику.

Також "Знай.ua" писав, що Янукович розповів про своїх улюбленців на українських виборах 2019.

Елітну квартиру Януковича за 27 мільйонів гривень здадуть в оренду