У суботу, 9 лютого, в результаті ускладнень від корової пневмонії помер студент Вінницького Національного медичного університету імені Пирогова Сергій Бутенко.

Про це повідомила Студентська рада Вінницької області Facebook.

"Ми щиро співчуваємо родині померлого. Нехай його душа спочиває з миром. Закликаємо кожного з Вас до вакцинації, адже ця страшна недуга може застати кого завгодно! Донесемо цю інформацію до кожного - #зупинимокір разом!", - написано в повідомленні.

лікарня
лікарня

Як повідомляється в звіті від Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Європі за 2018 рік кір забрав 72 людини, з них 16 - в Україні. Кількість хворих на кір в Україні вища, ніж у всіх країнах ЄС.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялося, що відомий журналіст Сергій Дібров розповів, що Моз України масово закупив вакцину проти кору для використання всередині відомства.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Про це повідомив в Facebook Сергій Дібров.

Зокрема, він розповів, що за його даними в Моз було доставлено партію вакцини проти кору, якої вистачить фактично для цілого міністерства.

"За даними розвідки, сьогодні туди доставили вакцину КПК в кількості, достатній для вакцинації цілого батальйону, а також прищепну бригаду. Судячи з усього, суцільна вакцинація міністерських працівників триватиме кілька днів", - зазначив Дібров.

лікарня
лікарня

Більш того журналіст і громадський діяч Василь Апасов в Facebook розповів, що в самому міністерстві стався спалах небезпечної хвороби.

"Зараз ви будете сміятися: у Моз України зафіксований спалах кору. Скосило юридичний відділ. Раніше вразило охоронця", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, вчені вперше з'ясували головну причину появи смертоносних інфекцій.

Раніше Знай.uа повідомляв, у неділю, 3 лютого, у Кривому Розі сталася страшна трагедія. Від ускладнень після перенесеного кору померла місцева жителька.

Також Знай.uа писав, на стихійному звалищі Харкова виявили трупи свиней, заражених африканською чумою.