У Житомирській області священики, які перейшли у Православну церкву України, отримують смс-повідомлення з погрозами від ієрарха УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії Православної церкви України.

"На священиків, які перейшли у Православну церкву України, чиниться тиск ієрархом Російської церкви в Україні митрополитом Овруцьким і Коростенським Виссарионом. Він розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння. Також митрополит Віссаріон попереджає, що в громади, які перейшли від нього, будуть прибувати російські священики і люди, які можуть допомогти покаятися", - сказано в повідомленні.

В єпархії повідомляють, що тиск з боку митрополита Віссаріона виявляється на релігійні громади с. Гранітне, с. Макліївка, с. Федорівка Малинського району та інших районів Житомирської області.

Раніше повідомлялося, що політконсультант Олег Медведєв назвав найбільшу перемоги української влади на внутрішній і міжнародній арені.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Томос для України
Томос для України

Зокрема, за словами Медведєва українська влада змогла значною мірою зменшити загрозу "русского міра" для України, однак на території країни все ж залишилися її вірні прихильники.

Крім того він додав, що надання Україні Томосу стало фактично переломним моментом для подальшої агресії Росії в Україні. Адже за твердженням більшості експертів саме РПЦ так чи інакше допомагала проросійським бойовика.

Томос в Україні
Томос в Україні

Якщо говорити про поширеність доктрини "русского міра" в Україні, то вона, безумовно, зменшилася, тобто вона не зійшла повністю, у неї ще є певна кількість прихильників, але це зовсім не те, що було 5-10 років тому".

Нагадаємо, стало відомо, що робить церква УПЦ Московського Патріархату на території Вінницького Главку Нацполіції.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в Православну церкву України за півтора місяці перейшло 240 релігійних громад з підпорядкування Московському патріархату.

Також Знай.uа писав, що під крило Православної церкви України перейшли ще 12 священиків.