Український президент Петро Порошенко привітав захоплених в полон Російською Федерацією моряків Богдана Головаша і Владислава Костишина з отриманням звання "лейтенант" і військово-морських кортиків.

Ця інформація була оприлюднена в Facebook Порошенко.

Як повідомляється, серед випускників Інституту Військово-Морських сил Національного університету "Одеська морська академія" - захоплені в полон РФ курсанти Богдан Головаш і Владислав Костишин.

"Їхні лейтенантські погони і кортики чекають на них вдома. А нашим хлопцям хочу сказати одне - не здаватися! Ми боремося за повернення всіх наших 24 моряків додому". Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Найтепліші вітання 26 курсантам випускного курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська...

Geplaatst door Петро Порошенко op Zaterdag 9 februari 2019

Нагадаємо, що 9 лютого відбувся урочистий випуск курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія». Під час цього випуску 24 курсантам присвоїли офіцерське звання "лейтенант". В їх числі – військовополонені українські моряки, Богдан Головаш і Владислав Костишин, які зараз знаходяться в російському СІЗО, будучи незаконно захопленими в полон агресивними окупантами. Про це повідомляє Канал 24 з посиланням на Міноборони України.

"Серед сьогоднішніх випускників — захоплені в полон 27 листопада 2018 року Російською Федерацією курсанти Богдан Головаш і Владислав Костишин. Лейтенантські погони і кортики батькам полонених курсантів вручав командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко", - йдеться в повідомленні.

Раніше портал писав, що Морські прикордонники зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з катерами ВМС ЗСУ та іншими силами ООС відпрацювали навчальні маневри по відбиття ворожого нападу в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Також Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.