12 лютого, у вівторок, Україну накриють опади у вигляді мокрого снігу та дощу.

Про це повідомили синоптики Укргідрометцентру.

За словами спеціалістів, опади поширяться практично на всі регіони, за винятком сходу країни.

У всіх областях пройде сніг, на півдні синоптики прогнозують дощі, при цьому у вівторок на сході і на півдні України очікуються сильні пориви вітру - до 20 метрів в секунду.

Незважаючи на рясні опади на більшій території України в найближчі 2 дні зберігатиметься тепла погода.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Туристам рекомендуються утриматися від походів в горах, у Карпатах спостерігається небезпечна лавинна ситуація.

Погода у Києві 12 лютого буде хмарною і дощовою. Температура до +2-3 градусів.

Не зважаючи на неприємний мокрий сніг, в Україні суттєво потеплашає. У більшості областей денна температура складе 0-з градуси вище нуля. В дінпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській та на Запоріжжі стовпчики термометрів піднімуться до +6-+8 градусів.

Нагадаємо, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, скоро в Україні лютий покаже своє істинне обличчя. Суттєво походає, стовпчики термометів у нічний час доби опустяться до -25 градусів.

"До кінця наступного тижня на кілька днів знову прийде відлига. Після неї тиждень будуть невеликі морози (до 5 градусів). Потім очікуються два-три теплих дні, а наприкінці лютого знову вдарять морози до 10−15 градусів", – сказав синоптик.

Нагадаємо, що сніговий циклон переверне життя українців з ніг на голову. З 10 січня синоптики спрогнозували погодні гойдалки. Очікується відлига, потеплішає. Але за кілька днів знову прийдуть морози.

Як повідомляв раніше Знай.uа, сніг на полях сам загорнувся в "роли". Подібні рулони снігу виникають, коли сніг покриває крига, але не прилипає до нього.

Дивіться: Глобальне потепління. Як зміниться світ найближчим часом