Для власників транспортних засобів в Україні з'явилися дуже цікаві новини. Так, з 1 травня 2019 року зміниться порядок проходження перевірки техстану транспортних засобів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, пише "Обозреватель".

За інформацією поліції, нововведення спрямовано на мінімізацію фальсифікації протоколів обов'язкового технічного контролю (ОТК).

"З 1 травня 2019 паперовий бланк протоколу видаватиметься суб'єктами здійснення ОТК в комплекті з самоклеючою міткою радіочастотної ідентифікації", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначається, що власник транспортного засобу зобов'язаний закріпити підпис у правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішньої сторони. Також відомо, що контролюючим органам буде легко перевіряти, допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію з самоклеїться мітки радіочастотної ідентифікації скоро стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання.

Варто нагадати, що в Україні по-новому проводитимуть технічний огляд транспортних засобів. У середу, 23 січня Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив відповідну постанову. Працювати вона почне через 3 місяці після його публікації. Тим, хто вже встиг пройти або отримати бланки для обов'язкового техогляду, до закінчення строків їх дії, заново проходити перевірку у такому випадку не потрібно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронні органи мають право накласти штраф за відсутність аптечки в легковому автомобілі. Зазвичай при цьому поліцейські звинувачують водія у порушенні вимог п. 31.4.7 ПДР. У постанові зазначають – "керування ТЗ з відсутньою медичною аптечкою" і кваліфікують такі дії за ч. 1 ст. 121 Купап, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн.

Нагадаємо, українці зможуть отримувати водійські права без курсів: привіт Зайцевій.

Як повідомляв Знай.uа на київських вулицях з'явилося техно-диво: покататися зможе кожен.

Знай.uа писав, українцям назвали головні причини позбавлення водійських прав.