Більшість фінансових пірамід зареєстровані в офшорах, про що повідомляє UBR.ua.

Україну заполонили фінансові піраміди, при цьому вони щороку приваблюють сотні мільйонів гривень українських громадян. Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку розповіла про це на своєму сайті, де також попередила українців про обман і ризик залишитися без гроша.

У повідомленні йдеться: "Повна або часткова втрата цих грошей вкладниками є логічним результатом безрозсудної поведінки інвесторів, існування "сірих зон", які не регулює національне законодавство, і відсутність повноцінних фінансових інструментів".

Фахівці переконані, що більшість проектів представляють собою фінансові піраміди: отримують прибуток за рахунок новоприбулих. Також присутня активна реклама в інтернеті та ЗМІ. Більшість пірамід побудовано на торгівлі на фінансових ринках: криптобіржі, сегмент Forex, вкладення в бінарні аукціони та ін. У Нацкомісії підкреслили, що нерідко компанії, що надають подібні послуги, зареєстровані в податкових гаванях: Кіпр, Сент-Вінсент і Гренадіни, ОАЕ, Британські Віргінські острови, республіка Вануату, Сейшельські острови.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Іноді відбувається банальна фальсифікація документів, і знайти власників проектів взагалі неможливо. На сайті повідомляють: "Публічні особи, які представляються керівниками таких проектів, фактично є найманими акторами, тому що жодним формальним чином вони не залучені в ці проекти. У більшості випадків проект не здійснює ніякої реальної інвестиційної діяльності. Отже, інвестор не набуває права власності на такі активи, крім "сертифікатів" або "валюти" самого проекту".

У Нацкомісії свої слова підкріпили кількома підозрілими проектами:

  • торгова платформа Binomo, зосереджена на інвесторах в СНД,
  • брокер Olymp Trade з 1,6 млн активних користувачів по всьому світу і в Україні в тому числі,
  • IQOPTION LTD з адресою на St. Vincent and Grenadines,
  • платформа MMCIS, яку в НКЦПФР відрито назвали шахрайської,
  • компанія Cashberry, що надає можливість торгівлі на найбільших криптовалютних біржах,
  • проект Wallie, який відкрито позиціонує себе як фінансова піраміда.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у парламент направили законопроект з забороною на виробництво хутра та утримання тварин у клітках.

Як повідомляв портал "Знай.uа": цікава статистика аграріїв здивувала українців – при менших урожаях зерна прибуток від його реалізації зріс.

Також "Знай.uа" писав, що в тимчасово окупованому Донецьку вартість нерухомості впала до небувалого рівня.