Головна фігурантка справи по смертельній ДТП у Харкові Олена Зайцева не має права розраховувати на пом'якшувальні обставини при оголошенні вердикту.

Про це заявила юрист Регіна Гусейнова-Чекурда, пише портал "Політека".

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Так, за словами правозахисниці, Зайцева не щиро розкаялася під час судового процесу, тому даний факт не повинен розглядатися як пом'якшувальна обставина при оголошенні остаточного вердикту.

"Ви реально думаєте, що ось ця Олена Зайцева, вона реально розкаялася? Я не бачила жодної її заяви, де б вона просила вибачення. Я бачу тільки величезний страх батьків, які не хочуть, щоб їх дитина сиділа в тюрмі, і вони готові платити будь-які гроші, робити все, щоб її витягнути", — стверджує вона.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Адвокат Олени Зайцевої Євген Мельниченко, в свою чергу, заявив, що це — нормальна реакція. На що Гусейнова-Чекурда заперечила: "Знаєте, нормальна реакція – забрати права після трьох порушень".

"Вона дійсно розкаялася", — знову заявив адвокат Зайцевої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зайцевої та Дронову загрожує 10 років в'язниці. Таке покарання вимагають потерпілі у смертельній ДТП в 2017 році. Про це стало зрозуміло зі слів адвоката Лариси Матвєєвої в Facebook. Адвокат каже, що 10 років – максимально можливий термін для статті, за якою звинувачують винуватців аварії. Спочатку потерпілі просили 10 років для Дронова і довічне для Олени Зайцевої, але це незаконно. Однак, деякі з потерпілих висловлюють думку, що 10 років для Дронова – дуже багато, але ніхто не був проти такого покарання для Зайцевої.

Нагадаємо, резонансна справа Зайцевої набирає обертів: "обом по 10 років".

Як повідомляв Знай.uа у скандальній справі Зайцевої та Дронова адвокати перевернули все, план захисту спрацював: подробиці.

Знай.uа писав, рідні загиблих звернулися до Зайцевої: плакала вся Україна.