В цей день головний символ – зустріч людей з Господом, тому намагаються підготуватися до зустрічі. Для цього відвідують церкву, йдуть на службу, отримують освячені свічки після богослужіння, які цінуються за величезну силу захищати сім'ю від недуг та страждань, людину – від порчі, посіви – від граду, а житло – від природних стихій. Їх слід зберігати рік, до наступного Стрітення, запалюють їх тільки при початку пожежі, під час нападу епілепсії, пологів, смерті, негоди.

Також сьогодні слід принести з храму воду, але збирають її з бурульок, з яких вона капає, і освячують потім у церкві. Ця вода допоможе зцілити фізичні і духовні хвороби, а також допомагає уникнути поранення. Нею кроплять вулики перед збором меду і худобу перед першим виходом на пасовище.

Існує кілька заборон, як і в інші православні свята:

  • Урочисте богослужіння пропускати не можна. Якщо не можете повністю простояти його – помоліться і поставте свічку.
  • Не лайтеся.
  • Не прибирайте в будинку, не періть і також не можна фізично важко працювати.
  • Не можна йти з храму без свічки — освячену стрітенську "громничну" свічку дбайливо несуть додому і зберігають цілий рік.
  • Не можна сьогодні їздити далеко, відправлятися в дорогу, бо вона закінчиться погано і несподівано.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Є і заборони чисто для Стрітення. Не можна їсти яйця і продавати молоко з дому. Зробіть сметану з нього, якщо шкода роздавати задарма. А яйця не можна їсти, тому що це до безпліддя, бити їх теж не можна. Не можна красти, бо втратите все, що нажили за все життя.

Якщо побачили людину без ніг, вас спіткає лихо. Щоб його уникнути, слід відразу ж сказати: Бог має три імені, А я маю допомогу Його, мого Бога. В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Стрітення Господнє