Російські окупанти виділяють на внутрішню пропаганду мільярди, але гроші стрімко закінчуються, тому на Донбасі ввімкнули "режим економії".

Путін
Путін

Про це пишуть українські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що головний терорист Денис Пушилін та його оточення можуть самі платити купі журналістів. Через це фінансування безлічі телеканалів, сайтів та газет у "ДНР" дуже серйозно урізали починаючи з січня цього року.

Денис Пушилін
Денис Пушилін

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме з цього приводу Пушилін днями провів робочу зустріч, в ході якої розповів "керівнику апарату голови" "ДНР" Никонорову, "заступнику ватажка уряду" Антонову, "міністру зв'язку" та "інформації" Яценко та іншим терористам про райдужні перспективи відсутності підтримки їх осіб у ЗМІ.

Денис Пушилін
Денис Пушилін

Виходячи з того, що окупантам доведеться платити численним пропагандистам за роботу фактично з власної кишені, було вирішено врегулювати діяльність ЗМІ на "державному рівні".

Бойовики вирішили створити на кожному з каналів та сайтів рекламні відділи, а контроль над цим вестиме "міністерство інформації". Так, більшість ЗМІ працювали взагалі без продажу реклами приватним особам. Адже грошей на роботу, починаючи з моменту захоплення Донбасу, їм виділяли настільки багато, що залучати ані клієнтів, ані співробітників у цьому напряму не було сенсу. Звісно, всілякі ролики про кафе "Сєпар" крутили на шару, адже їхні власники – поважні люди.

бойовики
бойовики

Крім втручання у штат, десь із березня у "республіці" почне діяти нова концепція розвитку телерадіокомпаній. І "розвиток" запланований серйозний – урізання всіх бюджетів та виведення від 30 до 50% робітників ТБ у Донецьку поза штат.

Денис Пушилін
Денис Пушилін

Окрім того, бойовики вже поставили перед фактом керівництво каналів про те, що так зване "держзамовлення" на показ сюжетів скоротиться у 10 разів. Тобто якщо раніше "дирівська влада" платила за зйомку та розміщення фактично власного піару, тепер це потрібно буде робити безкоштовно.

бойовики
бойовики

Якщо звернути увагу і на те, що "розвитком" займатимуться не росіяни, а місцеві алкаші, які до того ж нічого не тямлять у специфіці роботи ТБ та інших ЗМІ, можна констатувати, що незабаром роздута пропагандистська куля лопне.

Нагадаємо, бойовики Путіна планують "порахувати" населення, яке лишилося на Донбасі після окупації.

Як повідомляв раніше Знай.ua, мешканців окупованих проросійськими найманцями-бойовиками територій скаржаться, що тепер з них вимагають гроші за схеми нині ліквідованого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явився указ ватажка терористів так званої "ДНР" Дениса Пушиліна з підписом "секретно", в якому він розпоряджається всіляко дискредитувати чинного президента України Петра Порошенка перед майбутніми виборами.