П'ять тисяч паперових квадратних метрів, розмальованих мріями українських дітей і більше мільйона гривень на виконання бажань тих, хто бореться з важкими захворюваннями. Один із найбільш грандіозних і зворушливих проектів зі здійснення дитячих мрій йде на нові рекорди.

Четвертий рік благодійний проект «Здійсни мрію» здійснює мрії українських дітей. Спочатку команда проекту ставила за мету виконувати мрії хворих на туберкульоз дітей, але за роки проект переріс у всеукраїнський рух за мрію.

«Що потрібно, щоб дитячі мрії здійснювалися? Не так вже й багато. Віра в те, що диво можливе і трохи допомоги від дорослих», - каже куратор і ідейний натхненник проекту Лідія Таран. Так, наприклад, події в лютому стали справжньою магією з казки про принців і принцес. Єва, маленька дівчинка з міста Антрацит, з діагнозом гліома хіазми зорових нервів, завжди мріяла стати принцесою. Тому команда проекту "Здійсни мрію" влаштувала для неї та її принца справжній бал в Маріїнському Палаці.

Так хто ж ці чарівники?

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Чарівниками вже стали 250 відомих особистостей, проект підтримали понад сімдесят організацій: Нік Вуйчич, Дмитро Комаров, Монатік, Тіна Кароль, DZIDZIO, Потап і група «Время и стекло», Андрій Шевченко, Володимир Зеленський, Робот Софія, Збірна України з футболу, Нова поліція і багато інших ...

З їх допомогою проект виконав заповітні мрії майже ста дітей, які проходять лікування від онкологічних та інших важких захворювань.

Зустріч із кумиром, побачення з морем, наукова експедиція, підкорення гірської вершини, фото біля Ейфелевої вежі, політ на повітряній кулі ... Завдяки нашим партнерам маленькі мрійники об'їздили всю Україну, літали в Іспанію , Францію, США, Чехію, Болгарію - адже у мрії немає меж!

Що нами керує?

Проект "Здійсни мрію" заснований у 2016 році і на старті його основною метою було виконання мрій тяжкохворих дітей, що давало б їм внутрішні сили для боротьби зі страшною недугою. Занурившись в проект, організатори почали розуміти, що проблема набагато глибше. У 2018-му році було проведено масштабне соціологічне дослідження серед хворих на туберкульоз і здорових дітей, яке виявило тенденцію до згасання здатності всіх українських дітей мріяти по-справжньому.

- Ми побачили невтішні цифри. 95%, тобто практично всі сучасні дитячі бажанння зводяться до матеріальних цінностей, які можна купити в магазині, - каже Лідія Таран. - Але такі мрії не дають стимул до розвитку і не вміють надихати. Виходить, що істинно мріяти наші діти не вміють, і це треба виправляти.

Починаючи з літа команда проекту каналу 1+1 «Здійсни мрію» проводить унікальний всеукраїнський арт-марафон #МояДитячаМрія. Проїхавши більше 6000 км по українських містах, відвідавши школи, лікарні, соціальні центри та сімейні фестивалі, команда проекту вже зібрала 80 000 дитячих малюнків з мріями і продовжує тур по містах України. У День святого Миколая «Сніданок з 1 + 1» і Лідія Таран провели вже традиційний благодійний телемарафон на підтримку проекту «Здійсни мрію». Завдяки телеглядачам, зірок-учасників і організаціям, які надали ексклюзивні лоти, вдалося зібрати рекордну за чотири роки суму в 1 мільйон 120 тисяч гривень.

До весни організатори планують зібрати понад 100 тисяч таких малюнків-візуалізацій, перевести їх в пікселі і запустити в космос за допомогою гігантського світлового променю. Всесвіт побачить, про що мріють діти, малюнки на альбомних аркушах трансформуються в масштабне шоу, що об'єднує мільйони людей.