День відновлення Литовської держави

В цей день важливе для Литви державне свято, під час якого по всій країні прийнято вивішувати державні прапори. У цей день 1918 року у Вільнюсі відбулося засідання, під час якого Рада Литви підписала Акт про незалежність Литви, який також називається Акт 16 лютого. Згідно з ним, Литва – незалежна держава, столиця якої в Вільнюсі і управлятися вона повинна на демократичних засадах.

В країні проводять безліч заходів на честь цієї дати: перед народом виступають перші особи держави, проходить церемонія вручення державних нагород, концерти, урочистості, святкові акції і святі меси.

День святого Саркіса — покровителя закоханих у Вірменії

У Вірменії це національне свято, яке відзначають в кінці січня – в першій половині лютого. Святого Саркіса вважають одним з особливо шанованих святих Вірменської апостольської церкви. Офіційно його відзначають з 2007 року, а вночі перед святом є звичай для молодих їсти солений млинець і чекати одкровення вві сні, хто стане їх нареченим або нареченою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Джая Екадаші (Бхаімі Екадаші)

Це свято несе ідею любовного служіння, яка повністю протилежна ідеї сексуального задоволення. Це важливо, тому що Крішну (уособлення Чистого Кохання) часто плутають з божеством пристрасті і жадання, можливо тому що його ім'я в перекладі означає Джерело Вічної Насолоди. В цей день є правила і обмеження, щоб людина залучилася до чистої діяльності, якою зможе порадувати Крішну. ОА це усвідомлення вічності духовного блаженства і тимчасовість матеріальних насолод, вміння бачити сенс та цінність служіння всьому живому (людям, тваринам, рослинам), силам природи (напівбогам) і Всевишньому (Вішну, Крішні).

Православні свята:

  • Попразднство Стрітення Господнього.
  • Праведних Симеона Богоприємця й Анни пророчиці.
  • Рівноапостольного Миколая (Касаткіна).
  • Святкування ікони Божої Матері "Пом'якшення злих сердець"

Семен та Анна, Хранитель немовлят, Починки

У цей день вшановували двох святих, які зустріли немовля Ісуса у храмі на 40-й день від народження, — Анну і Симеона. Тому і з'явилася назва Хранитель немовлят. В цей день молилися Анні і Симеону про новонароджених, а Поинки день називався, тому що ремонтували та готували кінську збрую.

Іменини в цей день

Адріан, Ганна, Василь, Володимир, Іван, Михайло, Микола, Павло, Роман, Семен, Тимофій

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

День Семена та Анни