До конфлікту Наталя працювала кондуктором міського автобуса, але все припинилося з приходом «руського світу». У грудні 2015 року вона по дорозі додому потрапила в полон, дивом уникнувши куль, що летіли в неї. Коли її почали бити, вона кричала, що своя, але окупанти не слухали, повідомляють Факти.

Оскільки її знайомий раніше служив в ЗСУ, то їй, як і її товаришам, привласнили статус військовополонених. Жінка розповіла, що їжа була жахлива, а пити взагалі не давали, а пляшки, щоб набрати воду в туалеті, у неї не було. Через кілька днів Наталю перевели до чоловіків. Згодом вона відповіла дізнавачам, що у них манія переслідування, в результаті чого її побили і кинули в гіршу камеру в підвалі, в якому було страшенно холодно. Нерідко вона ставала свідком тортур, а деяких чоловіків заарештовували і звинувачували в шпигунстві просто так.

Від побоїв у жінки загнила щелепа і її відвезли в лікарню, але на повторний огляд так і не відправили. Зі знеболюючим все було погано і від її криків стіни лікарні ходили ходором.

Через деякий час поповзли чутки про обмін військовополоненими та Наталію перевели в одну з колишніх резиденцій Януковича, де визначили в окрему кімнату. Не було ніякого освітлення і за два місяці полонена майже втратила зір.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Через якийсь час Наталя зрозуміла, що про неї просто забули, оскільки ніхто її не допитував, ні в чому не звинувачував. В одну зі змін вбили полонену дівчину, після чого прийшла нова зміна, яка привернула Наталю та інших жінок до роботи на кухні.

Жінка розповіла, що через якийсь час до охоронців почало доходити, в яке болото вони влізли, адже їм просто дали зброю і все – не було ідеї, мети. Вони також розуміли, що жінку, як і багатьох інших полонених, тримають просто так. Наталю кілька разів готували на обмін, але пізніше все зривалося, що призвело до загострення герпесу, але з усіх ліків їй дали тільки тюбик з маззю. Зрештою, у жінки сталася істерика, вона билася об стіни. Охоронці злякалися і посадили на ніч психолога, щоб полонянка не покінчила з собою, а також повернули документи і телефон.

Про всі жахи Наталія Венгер повідомила слідчим СБУ і Генеральної прокуратури. Її показання записали на диктофон і представники Української Гельсінської спілки з прав людини. Ці факти увійдуть в загальне досьє злодіянь ОРДЛО і Росії, яке обов'язково ляже на стіл Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що набрала чинності угода з Уругваєм, згідно якої можна перебувати в країні протягом 90 днів без візи.

Як повідомляв портал "Знай.uа": одне з селищ Донецької області обстріляли із застосуванням ракет, які виробляються виключно в Росії.

Також "Знай.uа" писав, що Військово-морські сили України поповнять кілька бойових катерів.