Україна потрапила в сферу впливу антициклону Dorit. Він приніс з собою суху погоду.

"Красунчик-антициклон займає практично всю Європу. А це означає, що майже скрізь буде сухо і навіть сонячно. Потрапляємо і ми в сферу його впливу" - повідомляє синоптик Наталка Діденко.

За її словами, в суботу, 16 лютого, в більшості областей України переважатиме суха погода, лише "якийсь облізлий хвіст північно-східного фронту" нажене в Харківську і Сумську хмари і невеликі опади. Найближчої ночі у південній частині України буде відчутно холодніше. Температура повітря знизиться до 0−5 градусів морозу, на решті території близько нуля або невеликі "плюси". Вдень очікується + 2 + 5 градусів, на заході 4 + 9 градусів.

погода
погода

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У Києві 16 лютого без опадів, + 3 + 5 градусів. У неділя, 17 лютого, в столиці передбачається комфортна суха погода з температурою повітря + 6 + 9 градусів.

"Не впустіть чудовий день, обов'язково заплануйте що-те хороше на свіжому повітрі" , - радить Наталя Діденко.

Нагадаємо, нестабільна погода вже міцно українцям набридла, і вони з нетерпінням чекають прогнозів синоптиків в надії, що нарешті настане довгоочікуване потепління. Фахівці вже кілька разів обіцяли потепління, проте довше, ніж на кілька днів, його не вистачає. Протягом останніх тижнів йдеться про те, що незабаром настане весняна погода, але останні прогнози змушують у цьому засумніватися.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що початок весни в Україні не принесе тепла – весняної погоди українцям слід чекати в кінці березня, а до цього часу країна залишиться у владі зимових морозів.

Синоптик розповів: "Перші сім днів березня будуть досить морозними. З 1 по 4 березня морози будуть на рівні 5-6 градусів, а нічні можуть доходити і до 9 градусів нижче нуля".

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань розповів, що початок весни в Україні не принесе тепла.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українців порадували угодою про безвизе з ще однією країною.

Також Знай.uа" писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають.