Кияни через прикру помилку заплатили приватному акціонерному товариству "ДТЕК Київські електромережі" 39 млн грн за електроенергію, спожиту в січні.

Ця інформація була оприлюднена на сайті компанії.

Як розповіли в "ДТЕК Київські електромережі", з 1 січня у зв'язку з реформою ринку постачання електроенергії, кияни повинні платити за електрику постачальнику універсальної послуги – ТОВ "Київські енергетичні послуги".

В той же час, "ДТЕК Київські електромережі" стали оператором системи розподілу електроенергії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До кінця лютого компанія пообіцяла перевести отримані помилково гроші на особисті рахунки клієнтів за спрощеною процедурою, без оформлення додаткових документів чи написання заяв.

Нагадаємо, борги українців за комуналку з кожним днем стають все більше і більше. Це відбувається через те, що ціни ростуть, а зарплати стоять на одному місці. Проте маємо те, що маємо, і треба якось з цим справлятися.

Подейкують, що з боржниками навіть будуть судитися за борги. Розберемося, що нас чекає?

За минулий рік борг зріс до 55,6 млрд грн, порівняно з 2017 роком сума зросла на сімдесят відсотків. За попередньою інформацією, влада зрозуміла, що виживати і платити космічні суми за комуналку просто неможливо, і вирішила списати всі борги.

Зі слів голови НКРЕКП Оксани Кривенко, сумарна вартість спожитої електричної енергії споживачами у 2018 році склала 195,081 млрд грн, заборгованість споживачів на початок 2018 року - 28,942 млрд грн, на кінець року 33,611 млрд грн, приріст заборгованості за рік склав 16%, або 4,67 млрд грн.

І це ще не всі борги. Голова НКРЕКП Андрій Герус заявив: "Варто відзначити, що борги населення в загальному обсязі заборгованості за електроенергію становлять лише близько 5 млрд грн, а решта 28 млрд грн — це борги підприємств, бюджетних установ. І це логічно: для підприємств сьогодні тарифи на 150% вище, ніж для населення. Очевидно, що існує прямий зв'язок: чим вищий тариф, тим вище борги".

Як раніше повідомляв Знай.uа, відомі декілька варіантів отримання субсидії.

Також Знай.uа писав, що потрібно зробити, щоб отримати субсидію і скільки вам дадуть.