Протягом доби 16 лютого бойовики вбили одного українського бійця, ще одного поранили та отримали у відповідь 9 ліквідованих "побратимів".

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Проте українські військові гідно відповіли на звірства бойовиків та ліквідували 9 учасників незаконних збройних формувань.

Крім того у штабі ООС повідомили, що бойовики продовжують застосовувати проти українських військових гранатомети, кулемети та різного роду стрілецьку зброю.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли позицій наших захисників велися 4 рази: двічі, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – поблизу міста Авдіївка; зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Павлопіль; зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – біля населеного пункту Гнутове", - зазначили у штабі.

Крім того відомо, що напрямку відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" проросійські бойовики вели вогонь по захисникам України із мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Відомо, що внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один захисник України отримав поранення. Українські бійці відкрили вогонь у відповідь і помстилися за своїх: п'ятьох окупантів було знищено та чотирьох поранено

Також повідомляється, що від початку поточної доби, 17 лютого, ворог двічі обстріляв наші позиції.

Разом з тим варто відзначити, що на Мюнхенській конференції з безпеки, яка в цьому році проходить з 15 по 17 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що до врегулювання ситуації на Донбасі нам іще дуже далеко.

Вона висловилась про те, що дві держави - Україна і Росія - намагались врегулювати конфлікт, проте поки що нічого не вдалося. І потрібно обов'язково продовжувати прикладати зусилля.

Також Ангела Меркель заявила про свою підтримку щодо санкцій Євросоюзу проти Росії і що вони мають бути узгоджені з Україною. Мова йшла про пакет "Азовських санкцій" за напад Росії на українські кораблі, а також захоплення їх у полон.

Нагадаємо, Мюнхенська конференція з безпеки на три дні збере лідерів націй.

Як повідомляв "Знай.ua", українські воїни вгатили з "Корсара" в саме кубло бойовиків.

Також "Знай.ua" писав, що азербайджанський найманець "ДНР" зізнався, чому вбиває українців.

Як бойовики використовують Крим? | Донбас.Реалії