З сімнадцятого по вісімнадцяте лютого у горах Івано-Франківс області очікується сніголавинна небезпеку.

У ці дні останнього зимового місяця, в наслідок відлиги, в горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпеку третього рівня. Якщо ви знаходитесь в горах, то потрібно обов'язково прийняти всі заходи безпеки.

лавина
лавина

По-перше, ні в якому разі не панікуйте. Пам'ятайте, що паніка може обернутися безповоротними наслідками. Також не беріть з собою в гори важке спорядження, або якщо ви вже там, то зніміть його. Це допоможе вам розвантажити себе і швидше сховатися від лавини.

Якщо раптом ви побачите людину, якій потрібна допомога, негайно надати її або попросіть кого-то вам в цьому посприяти. Снігова лавина може бути смертельною.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У будь-якому випадку, якщо ви відправляєтеся в гори, знайдіть собі притулок заздалегідь. Це допоможе вам не расстеряться і бігти в це місце цілеспрямовано. Також заздалегідь потренуйтеся дихати через одяг.

Далі, що необхідно зробити - це розчистити простір навколо свого обличчя і негайно вирушайте вгору до поверхні.

Повідомте про цю ситуацію в ДСНС, так як хтось може постраждати від сходження лавини. В такому випадку, буде більше шансів ка можна швидше знайти постраждалих і надати їм спеціалізовану допомогу.

Нагадаємо, в Непалі моторошна лавина поховала трьох людей.

Як раніше повідомляв Знай.uа , рятувальники в Карпатах знайшли двоє людей. Ними виявилися кияни, які заблукали.

Знай.uа писав, в Карпатах на перевалі з траси злетів автобус з туристами. Виною тому виявилися "лисі" шини.