Дев'ять альпіністів з Південної Кореї і Непалу загинули після сходу лавини в Гімалаях.

Про це повідомляє Himalayan Times.

Наразі вже відомо, що серед загиблих були відразу п'ять альпіністів з Південної Кореї та чотири супроводжуючі гіди з Непалу.

У свою чергу організатор експедиції розповів, що трагедія сталась через лавину, яка накрила табір, що розташовується на горі Гурджій Химал в західному Непалі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також відомо, що загиблі учасники експедиції чекали у таборі гарної погоди для подальшого сходження. На місце події відправили рятувальний вертоліт.

Разом з тим варто відзначити, що дивно, сучасна людина вже підкорює космічні простори, хоча досі не змогла до кінця дослідити власну Землю. Ми підготували для вас добірку "білих плям" нашої планети, які так і залишилися недослідженими загадками для людства.

Острів Гренландія

Через віддаленість та суворий клімат північного острова, людям так і не вдалося вивчити це місце. Постійні морози і наявність льодового "щита", що покриває поверхню Гренландії більш ніж на 80 відсотків, залишають острів загадкою для людства.

Ліси Амазонії

Найнепрохідніші ліси планети так і не дозволили картографам намалювати точну схему прилеглих до Амазонки територій. Що найстрашніше, в нетрях заростей мешкають дикі племена,які поняття не мають про зовнішню цивілізацію.

Папуа – Нова Гвінея

Вивчити повністю частину острова Нової Гвінеї, неможливо по причині присутності диких і часом кровожерливих папуасів. Здається, тубільці, як тубільці, однак ці не проти попрактикуватися в канібалізмі.

Гірські піки Ганкар Пунсум

Лише професійні альпіністи здатні піднятися на вершини Тибету і досліджувати їх. Так як Китай, Тибет і Бутан так і не змогли розібратися, кому належать гори, скелелази досі очікують дозволу на дослідження.

Нагадаємо, у Франції відкривається перша в світі канатна дорога з терасою на кабінках.

Як повідомляв "Знай.ua", де найбільше витрачають туристи.

Також "Знай.ua" писав хто лідирує і наскільки популярна Україна серед туристів.

Дорога смерті. Індія. Гімалаї. Мотоподорож.