Якщо ви коли-небудь їхали на фунікулері на висоті 3000 метрів над рівнем моря і думали про те, що було б чудово опинитися на даху, ваше бажання може стати реальністю. У Франції відкривається перша в світі канатна дорога з терасою на даху - Grande Motte.

Базова станція підйомника знаходиться на висоті 3034 метри – вище, ніж багато альпійські курорти. Звідси на канатній дорозі можна піднятися майже на 500 вертикальних метрів над льодовиком Grande Motte до верхньої станції, розташованої на висоті 3446 метрів.

З місця на даху відкривається 360-градусний вид на вершину Гранд-Кас з її величним хребтом, а вдалині видніється Монблан. Під кабіною підйомника - синьо-сірий лід і величезні зяючі тріщини.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З висоти пташиного польоту можна побачити дійсно приголомшливі пейзажі. Курорт Тінь популярний і влітку і взимку. Але найближчим часом акцент буде зроблений на довкіллі та фауні, а не на гірськолижному спорті.

Підйомник замінив стару канатну дорогу 1975 року (яка була на межі руйнування). Розмір інвестицій склав 17 млн євро. Протягом наступних двох років планується введення панорамних оглядових майданчиків над льодовиками з інформаційними дошками, унікальною екосистемою і захистом національного парку.

Туристи повинні знати, що вони знаходяться не лише на курорті Тінь, а й в національному парку Вануаз, а також у заповіднику Тінь-Шампаньи, краса яких заворожує. На невеликій висоті влітку туристи можуть планувати маршрути по всьому Вануату, залишаючись у спеціальних гірських хатинах на ніч.

Тераса на даху кабінки – розвага не для людей зі слабкими нервами, але вона здатна подарувати приголомшливі емоції, які неможливо ні з чим порівняти.

"Знай.uа" розповідав про те, які книги варто з собою взяти на пляж і сафарі

Як повідомлялося, опублікований рейтинг найкращих готельних брендів світу

Нагадаємо, існує 7 особливостей літака, про які ви напевно не знали