Франция вирішила ввести ліміт на відвідування популярної у туристів гори Монблан в Альпах. Рішення пов'язане з тим, що зараз вона переповнена, повідомляє France 24. З наступного року на Монблан будуть пускати не більше 214 альпіністів щодня.

У минулому літньому сезоні, незважаючи на часті каменепади, на неї піднімалися близько 300 чоловік в день. Між туристами навіть виникали сутички з-за бажання зайняти найпривабливіші позиції на маршруті.

Влада розраховує, що ліміт дозволить знизити кількість непідготовлених альпіністів, які піднімаються на Монблан. Стежити за дотриманням нових правил буде спеціальна «снігова бригада» поліцейських.

Раніше повідомлялося, що відомий ведучий дав поради українським мандрівникам. Ведучий популярної програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров дав кілька порад початківцям мандрівникам. В інтерв'ю він рекомендує туристам користуватися лоукостами, а квитки на літак купувати за півроку чи навіть за рік до поїздки, щоб заощадити гроші.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Я всім рекомендую максимально відчути на собі безвиз. Купуйте квитки в будь-яку країну, нехай навіть на пару днів, на вихідні. В цілях економії, знімайте не готель, а кімнату в квартирі, і ви отримаєте особливий кайф, тому що господар квартири зможе розповісти багато цікавого, підкаже, як куди піти, що подивитися. Так ви отримаєте максимум емоцій", – розповів телеведучий.

"Якщо говорити про екзотику, мій самий дешевий варіант її побачити – це поїхати в Індію. Ці враження не забудуться ніколи — це я вам гарантую. Це оптимальний вибір і для мільйонерів, і для тих, хто хоче подорожувати практично безкоштовно", – додав він.

Нагадаємо, екологи показали вміст Чорного моря.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в мережі показали сумну долю кримського пляжу.

Також "Знай.uа" писав, що містична смерть туриста поставила на вуха популярний курорт.