Цей день називають часом для очищення душі. Сьогодні слід робити тільки гарні вчинки, а у власних гріхах – покаятися. Можна зробити це в храмі, але можна і вдома. Варто також зайнятися самоаналізом і подумати, як краще позбутися недоліків, позбутися поганих думок.

Також сьогодні згадують покійних предків, потрібно відвідати могили, прикрасити їх квітами і свічками, пройти в церкву і замовити Сорокоуст за їх упокій. Сьогодні навіть дозволено молитися за людей, які покінчили життя самогубством.

Сьогодні потрібно зробити цибульні пироги. Частину залишити вдома, їх можна з'їсти, а от решту слід винести і пригостити перехожих або жебраків, таку випічку віддають ще й у церкву для знедолених, їх просять помолитися за упокій померлих рідних.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Також сьогодні можна готувати настої і відвари, вони володіють дивною цілющою силою в цей день, а особливу силу має трава могущница – перстач. Люди вірять, що вона особливо цілюща, тому що її листя і квітки мають вигляд хреста.

Також є прикмета, що якщо сьогодні незаміжня дівчина зустріне бабу в зеленій хустці, то весь рік проведе вона в самоті й тузі. Дівчатам краще не виходити сьогодні на вулицю. А також не прийнято сьогодні надягати зелене вбрання.

Також в цей день не можна грати весілля, святкувати і купувати нові речі, вони просто не принесуть користі.

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

20 лютого – День Луки