Напередодні загибелі активістів на Майдані до тодішнього президента України Віктора Януковича приїздив генерал-полковник ФСБ РФ Сергій Бесєда.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів глава ТСК Верховної Ради з розслідування розстрілів демонстрантів у Києві Геннадій Москаль.

Зокрема, Москаль розповів, що у найтрагічніший день розстрілу активістів Революції Гідності до Януковича приїхав високопоставлений чиновник ФСБ.

"20 (20 лютого 2014 року. — Ред.) в день розстрілу керівник цього розвідувального управління був у кабінеті Януковича і мав із ним тривалу бесіду", — повідомив він.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Більше того Москаль розповів, що з високопоставлений чиновник ФСБ міг привезти із собою інших співробітників російських спецслужб.

"Вони могли також виступати під виглядом мітингувальників, адже ніхто на Майдані не видавав нікому посвідчення і не питав, хто ти", — припустив він.

Разом з тим варто відзначити, що генерального прокурора України Юрій Луценко розповів, що силовики закінчили розслідування про те, хто наказував вбивати майданівців.

"Сьогодні, в день 5-ї річниці кривавих подій, я можу твердо сказати: слідство встановило не тільки 66 осіб виконавців, які підозрюються у вбивствах (з них 46 - бігли в РФ, решта - під вартою). ГПУ в цьому році фактично завершило слідство про тих, хто віддав злочинні накази, призвели до вбивств і поранень на Майдані", - пише Луценко.

За його словами, комісія експертів та залучених спеціалістів прийняла рішення на підставі 988 томів матеріалів слідства.

"Загибель і поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходяться в прямому причинному зв'язку з рішеннями і діями екс-президента Януковича, екс-голови СБУ Якименко та його підлеглих Тоцького, Ганжі, Потіївського, Щоголіва, екс-міністра внутрішніх справ Захарченка та його підлеглих Шуляка, Конопляника, Миколенко, екс-міністра оборони Лебедєва, екс-начальника Генштабу Замани", - наголошує прокурор.

Також він запевняє, що "це найважливіша справа сучасної України" піде на ознайомлення захисту і в суд відразу після рішення Верховної Ради про продовження процедури заочного засудження.

Нагадаємо, у Дніпрі вшанували полеглих під час Революції Гідності.

Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук стривожив Україну словами про Небесну Сотню.

Також "Знай.ua" писав, що "нова поліція" перевзулася у старий Беркут.

Небесна сотня. Зима, що нас змінила