В новобудовах українській столиці середня ціна квадратного метра за січень 2019 року склала 23700грн/м. А ось мінімальна - 16300 грн/м.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Політека".

Квартири
Квартири

Експерти українського ринку нерухомості розглядають статистику середніх цін по районах. Виходить, що найдорожчими районами Києва очікувано є центральні — Печерський (там квадратний метр коштує 49400 грн/м) та Шевченківський (тут квадратний метр бажаної житлоплощі в цілому обходиться в 34200 грн/м). А найдоступніші ціни були в Деснянському (18000 грн/м) і Дарницькому районах (18900 грн/м). Інші цінники районів столиці визначилися на наступному рівні:

-Оболонський – 21000 грн/м;

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

-Святошинський – 21200 грн/м;

-Подільський – 23800 грн/м;

-Дніпровський – 20400 грн/м;

-Солом'янський – 21700 грн/м;

-Голосіївський — 24000 грн/м.

квартира
квартира

І звичайно ціна на житлову площу закономірно зменшується на відстані від Києва. Чим далі – чим менше вартість квадратних метрів. Залежно від відстані від Києва, ціни різняться так:

-До 5 км — 14100 грн/м.

-Від 5 км до 10 км — 13000 грн/м.

-Від 10 км до 20 км — 12500 грн/м.

Варто також врахувати, що ціни різняться в залежності від класу житла – не варто уточнювати, що за додаткові зручності доведеться доплачувати.

Варто нагадати, що Київ очолив рейтинг туристичних міст Європи для бюджетної подорожі. Вікенд на двох у столиці України, за підрахунками дослідників, коштуватиме менше 250 євро. Автори рейтингу враховували середню ціну на житло, їжу та вікенд на двох. Так, згідно з дослідженням, дві ночі в тризірковому готелі Києва обійдеться туристу в середньому 36 євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже через кілька тижнів українці зможуть отримати субсидію готівкою – виплата "живих" грошей розпочнеться в березні. Всі громадяни, які подали документи на субсидію, починаючи з січня 2019 року, отримають готівку на оплату газу, опалення, електроенергії, води та твердого палива. Звісно, лише за умови, що субсидія або пільга було призначено.

Нагадаємо, у Рівному пенсіонерка оформила субсидію і залишилася без квартири.

Як повідомляв Знай.иа квартири в Україні стрімко дорожчають: ринок нерухомості чекає застій.

Знай.иа писав, забудовник Войцеховський взяв в заручники сотні киян: будинки арештовано, вимітайтеся.