Державний банк "ПриватБанк" розповів цікаву інформацію про те, як українці воліють зберігати свої гроші. Зокрема, в 2018 році громадяни нашої країни щотижня купували в банку майже 3 кілограми золота. Про це стало відомо із заяви керівника управління банківських металів "Приватбанку" Максима Бродяна.

Він зазначив: "Золото — найвдаліший актив для диверсифікації заощаджень, бездоганна репутація "жовтого металу" забезпечує йому особливе положення серед інших активів як у всьому світі, так і в Україні. Якщо вірити прогнозами світових аналітиків, ціна на золото вже в цьому році може досягти позначки 1 450-1 500 доларів за тройську унцію. Зараз ціна — 1 300-1 320 доларів за тройську унцію".

Згідно з даними Бродяна за минулий рік банк продав населенню понад 131 кг золотих злитків. Керівник управління банківських металів підкреслив, що в середньому банк продавав щотижня своїм клієнтам майже 3 кг золота.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, він зазначив, що українці купують у банку у тому числі і класичні 100-грамові злитки.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що ПриватБанк регулярно бере участь в різних скандалах, внаслідок чого українці все менше довіряють державній фінансовій установі. Однією з останніх стала історія чоловіка, який зіткнувся з неадекватним вчинком банку. Як розповів сам клієнт, уже колишній, ПриватБанк безпричинно урізав кредитний ліміт до 0, хоча, за твердженням чоловіка, він завжди вчасно справно виплачував гроші і прострочень не мав.

Як повідомляв портал "Знай.uа": НБУ анонсував введення українського аналогу биткоина – електронної гривні, при цьому пілотний запуск грошової одиниці вже завершено. Стало відомо, що даний проект запустили ще в кінці минулого року і він був призначений для співробітників Нацбанку, щоб оцінити практичний аспект його використання, можливості центробанку в реалізації подібних інструментів, а також дізнатися думку користувачів.

Також "Знай.uа" писав, що незважаючи на те, що розрахунки платіжними картками при покупці повинні бути безкоштовними, підприємці нерідко намагаються повісити свої відсотки на клієнта, що є карним діянням.